BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmayda casus avı

Askerin andıcı Utah'dan çıktı. Darbe günlükleri de oradan yayınlanmıştı. Genelkurmay casusun peşine düştü.

Abone ol

Asker aleyhine iki haber de Amerika'nın Utah eyaletinden servis edildi. 12 Ekim'de çalınan Andıç 8 Mart'ta basına sızdırıldı. Andıç'ın kopyalanarak e-posta yoluyla ABD’nin Utah eyaletindeki sahte Amerikan isimli kullanan bir alıcıya gönderildiği saptandı.

Andıç olayını soruşturan Genelkurmay askeri başsavcılığın "siyasi ortam dikkate alınarak" sözü dikkat çekti. Asker olayın arkasında siyasi bir organize şüphesi içinde.

Bir diğer ilngiç nokta ise eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek’in günlüğü iddiasını ortaya atan Denizcilersitesi isimli internet sitesi de Utah eyaleti Orem kentinden, “bluehost” ve “fastdomain” isimli iki ayrı servis sağlayıcı üzerinden yapıyor.

Para veya kadın mı?
Askeri savcılık, andıç metnini Genelkurmay dışına çıkaran asker kişi veya kişilerin menfaat ilişkisini de araştırıyor. Savcılık, bilgileri çalan kişilerin para veya bir başka menfaat karşılığında da hareket etmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Bu çerçevede birçok askeri personelin malvarlıkları üzerinde bilirkişi incelemesi sürdürülüyor.