BIST 10.209
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.400,40
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay: PKK 12 gümrük görevlisini kaçırdı

Genelkurmay Başkanlığı Van'ın Saray ilçesindeki Kapıköy sınır kapısında görevli 12 kişininin PKK tarafından kaçırıldığını açıkladı. Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde jandarma timini hedef alan saldırıda bir asker hayatını kaybetti.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı Van'ın Saray ilçesindeki Kapıköy sınır kapısında görevli 12 kişininin PKK tarafından kaçırıldığını açıkladı.

11 gümrük memuru ve bir araç sürücüsünden birkaç gündür haber alınamıyordu.

Kaçırılan kişilerden ikisinin serbest bırakıldığı yolunda haberler geliyor.

Diyarbakır'da saldırı

Bu arada, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde hidroelektrik santralin güvenlğini sağlayan jandarma timini hedef alan saldırıda bir asker hayatını kaybetti, üç asker de yaralandı.

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"23 Ağustos 2015 saat 05.50’de Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Diyarbakır ili Kulp ilçesi Panak köyü bölgesinde HES barajı emniyetini sağlayan unsurlarımıza, roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Yapılan silahlı saldırıya anında karşılık verilmiş, çıkan çatışmada Kahraman bir Uzman Çavuşumuz şehit olmuş, Kahraman üç personelimiz yaralanmış, yaralılar derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmişlerdir."

Açıklamada, saldırının ardından bölgeye taaruz helikopterleri ve insanlı keşif uçağı ve takviye birlikler gönderildiği belirtildi.