BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay Başkanlığı son dakika haberleri neler oluyor?

ANKARA Genelkurmay Başkanlığı'ndan beklenen son dakika haberler geldi. Genelkurmay'daki darbeciler teslim oldu.

Abone ol

ANKARA'da darbe girişimcilerinin elinde bulunan Genelkurmay Başkanlığından beklenen son dakika haberi geldi. Darbeci askerler teslim oldular.

FETÖ darbecileri ilk olarak Genelkurmay Başkanlığı'nı işgal etmişler ve Orgeneral Hulusi Akar ile kuvvet komutanlarını rehin almışlardı. Hulusi Akar'ın rehin alındıktan sonra Akıncılar üssüne götürüldüğü ortaya çıktı. Hulusi Akar müthiş bir operasyonla kurtarıldı.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI SON DURUM

Akıncılar üssünün ardından sıra Genelkurmay'a gelmişti. Her noktada geri püskürtülen darbeciler Genelkurmay binasında da köşeye sıkıştılar. Sonunda teslim olmaya başladılar. Genelkurmay'dan 700'den fazla asker elleri havada ve silahsız olarak çıktı. Askerler soyunduktan sonra teslim alındılar.

ASKERLER FETÖ'CULARI TESLİM ETTİ
Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında FETÖ'nün darbe girişimine katılan askerler, karargahta görevli diğer askerlerce polise teslim edildi. Gözaltına alınarak sivil polis aracına konulan üniformalı askerlerin rütbeleri sökülerek yere atıldı. Birliğin nizamiyesine Türk bayrakları asılırken, nizamiye önünde toplanan vatandaşlar, İstiklal Marşı okudu.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI'NDA ŞOK GELİŞME

Beştepe'deki Jandarma Genel Komutanlığı da dün gece ele geçirilmişti. Buradaki darbecilerin etrafı sarıldı. Akşamdan beri çatışma sürüyordu. Emniyet Müdürü Celalettin Lekesiz açıklama yaptı "Etrafları sarıldı sonuçlanmak üzere' diyerek son dakika gelişmeyi Celalettin Lekesiz paylaştı.Darbecilerden 16 kişi öldürüldü 200'den fazla kişi gözaltında.

HALA HAVADA UÇAKLAR VAR

Ankara'da Meclis'i ve Beştepe yakınlarını bombalayan uçaklar hala havada. Darbeci havacılar için ikinci ve son kez uyarı yapıldı. Akıncılar Hava üssünden havalanan uçakların vurulacağı uyarısı yinelendi.

GENERAL GÖZALTINDA

Darbecilere yönelik operasyonlarda şu ana kadar 754 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler arasında 3. Ordu harekat kurbay başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar da bulunuyor.