BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Gençlerden Kılıçdaroğlu’na: Bu Gandi’nin tutumu olamaz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Taksim Gezi Parkı’na destek ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu’nu pasiflikle ...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Taksim Gezi Parkı’na destek ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu’nu pasiflikle suçlayan gençler, "Bu Gandi’nin tutumu olamaz" dedi.
Taksim Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesilerek yerine Alış Veriş Merkezi (AVM) ve kışla yapılacağını ileri sürerek eylem yapan gruba CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan destek geldi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, saat 23.00 sıralarında Taksim Gezi Parkı’na, Gürsel Tekin, Muharrem İnce ve Umut Oran ile birlikte geldi. Parkta bulunan kalabalık tarafından yoğun bir ilgi ile karşılanan CHP lideri, zaman zaman ezilme tehlikesi geçirdi. Yoğun izdiham sırasında basın mensupları da güçlükle görüntü aldı. Kılıçdaroğlu, destek için deftere imza attıktan sonra basın mensuplarına açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “İstanbullu İstanbul’a sahip çıkıyor. Gezi parkının bozulmasını istemiyor. Burada mücadele ediyor. Ben de İstanbul’u seven bir insan olarak onlara destek veriyorum. İstanbul’un tarihi dokusu ve Taksim Gezi Parkı bozulmamalı. AVM yapılmamalı. Yapan insanda İstanbul’a ihanet ediyor demektir. Bu nedenle İstanbullu kendi kendine sahip çıkıyor. Bizim de görevimiz kendi kendilerine sahip çıkan insanlar destek olmak. Zaten milletvekillerimiz burada bekliyordu” dedi.
Kılıçdaroğlu açıklama yaptıktan sonra tam ayrılacağı sırada bazı gençlerin tepkisi ile karşılaştı. Kılıçdaroğlu’nu pasif kalmakla suçlayan gençler, "Bu Gandi’nin tutumu olamaz" dedi. Kılıçdaroğlu ise; “Daha aktif olacağız. Ne yapalım söyleyin. Eğer biz parlementoda 200 AKP milletvekili saldırırken, mücadele ediyorsak milletvekilleri tekmeleniyorsa, söyler misiniz daha aktif nasıl mücadele edebiliriz” dedi.
Gençler sorunlar inkar edilerek çözülmez, düşüncenizi değiştirin şeklinde tepki gösterdi. Bir başka genç ise bugün yapılan bir açıklamayı hatırlatarak CHP’nin çözüm sürecine yaklaşımını eleştirdi ve "CHP Kürt halkı ile barışacak mı?" diye sordu. Kılıçdaroğlu ise; “Biz kavga etmedik ki barışalım. Bu ülkede Nazım’ın yaptığını yapmaya kararlıyız. Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçe yaşamaya kararlıyız. Herkes bunu böyle bilsin” dedi. Kılıçdaroğlu, sloganlar eşliğinde parktan ayrıldı.
(İHA)