BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.401,23
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Gençler Yunanistan ile köprü kurdu

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında 35 öğrenci Yunanistan'a gitti

Abone ol
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) ''Gönül Köprüsü Projesi'' kapsamında İstanbul'lu 35 öğrenci Yunanistan'a gitti.

Yunanistan'a gitmek üzere Keşan'a gelen İstanbullu öğrencilere, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğince yemek verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret Turizm Öğretimi Genel Müdürü Murat Bey Balta, yemekte yaptığı konuşmada 5-9 Mayıs tarihleri arasında Yunanistan'ın İskece ve Gümülcine kentlerinde Öğrencilerin 5 gün boyunca TÜrkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğu ile birlikte birçok kuruluşu ziyaret edeceklerini söyledi.

 ''Eğer bir millet tarihin derinliklerini bilirse geleceğe güçlü bir şekilde bakar'' diyen Balta, sözlerini şöyle sürdürdü

''Biraz sonra Yunanistan topraklarına geçeceğiz. Batı Trakya'da yaşayan soydaşlarımızın Türkiye'de akrabaları var. Aileler parçalanmışlar. Biz sınırları değiştirmek istemiyoruz. Eski, dostluklar devam etsin istiyoruz. Ülkemizin dışında olan akraba topluluklarına ''Gönül Köprüsü'' yoluyla ulaşıyoruz. Batı Trakya'da yaşayan soydaşlarımız bizim canlarımız.''
 Edirne Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci de ''Gönül Köprüsü''nün çok iyi düşünülmüş bir proje olduğunu ve öğrencileri misafir etmekten mutluluk duyduğunu, yolları düşerse tarihi kent Edirne'ye de beklediğini kaydetti.

Yemeğin ardından gruptakiler, Yunanistan'a hareket etti. Öğrenciler 4 gün boyunca Batı Trakyalı ailelerin yanında kalacak, çocuklarıyla kaynaşacak.