BIST 10.166
DOLAR 32,23
EURO 35,14
ALTIN 2.472,24
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Gencer'in külleri neden denize döküldü?

Google bugün Türkiye'de açılış sayfasını Leyla Gencer ile açtı. Dünyada Türkiye'yi çok iyi bir şekilde temsil opera sanatçısı Leyla Gencer'in bugün 85. yaş dönümü. İşte Leyla Gencer'in hayatı...

Abone ol

Leyla Gencer 1928 yılında İstanbul'un Polonozköy ilçesinde dünyaya geldi. Leyla Gencer'in babası Türk annesi ise Polonyalıdır. Annesi Alexandra Angela Minakovska İbrahim Bey ile evlendikten sonra Atiye adını almıştır.

Leyla Gencer eğitim hayatını İstanbul'da tamamlamıştır. Leyla Gencer dünyaca ünlü besteci Cemal Reşit Rey'in öğrencisidir. Leyla Gencer'in Giannina Arangi-Lombardi ile tanışması onun hayatındaki dönüm noktalarından biridir.

Leyla Gencer 1960 yılından sonra dünyada büyük bir ses getirdi. Leyla Gencer 1985 yılından sonra sahnelere veda edip genel sanay yönetmenliği yapmıştır. Leyla Gencer Devlet Sanatçısı ünvanını 1988 yılında almıştır.

Leyla Gencer Uluslararası Şan Yarışması'nın kurucusudur. Leyla Gencer 2008 yılında İtalya'da hayata veda etmiştir.Leyla Gencer'in külleri Kendi vasiyeti gereği 16 Mayıs günü Dolmabahçe Sarayı ile Dolmabahçe Camii arasındaki yapılan bir törenden sonra Dolmabahçe açıklarında Boğaz sularına döküldü.

Leyla Gencer ile ünlü modacı Cemil İpekçi'nin annesi kuzendi...