BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Genç kızlar ona benzemeye çalışıyor

Yaklaşık 25 kilo ağırlığındaki anoreksiya hastası kadın gençlere rol model olmak istiyor.

Abone ol

Çağımızın korkunç zayıflık tutkunluğu yüzlerce genç kızın hayatıyla oynuyor. Şişmanları çirkin ve yemekleri de düşman olarak belleyen genç kadınlar zamanla daha da zayıf görünmek için anoreksiya hastalığının pençesine düşüyor.

Modern çağın korkutucu hastalığının kurbanlarından biri de 39 yaşındaki anoreksik Valeria Levitin. 25 kilo ağırlığındaki kadın o kadar zayıf ki yürürken bile zorlandığını söylüyor. Fakat onu en çok şaşırtan ve endişelendiren şey onun gibi olmak isteyen genç kızlardan aldığı yüzlerce elektronik posta...

"Tüm mektuplar çouğunlukla yirmili yaşlardaki kızlardan geliyor. Nasıl bu kadar zayıf kalabildiğimi onlara öğretmemi istiyorlar. Ama bu bir oyun ya da şaka değil. Bu onların hayatı..."

Rusya kökenli olan fakat şu an Monako'da yaşayan Valerie aşırı zayıf olmaya çalışan kızlara rol model olmak istiyor. Genç kızların mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmelerini isteyen kadın bu hastalığın kendisini yalnızlığa mahkum ettiğini ve görünüşü yüzünden insanların ondan uzak durduğunu söylüyor.