BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.432,94
HABER /  GÜNCEL

Genç kız herkesin ödünü patlattı

Adana'da parkta amaçsız dolaşan 17 yaşındaki G.İ. adındaki genç kız, canlı bomba alarmına neden oldu.

Abone ol

Elleri arkadan kelepçelenip, hareket etmesi engellendikten sonra kadın polis tarafından üzeri aranan genç kızın, bölücü terör örgütü üyeliği ve örgüt propagandası yapmak suçundan polis tarafından kaydı bulunduğu belirlendi.

Ailesi tarafından hakkında 'kayıp' başvurusu olan G.İ., yakınlarına teslim edilmek üzere Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Merkez Yüreğir İlçesi'nin, Seyhan Nehri Kıyısı'ndaki Kuva-i Milliye Parkı'nda devriye gezen Yunus ekipleri, hareketlerinden şüphelendikleri genç kızı durdurmak istedi. Üzerinde kaba bir yelek bulunan genç kız, motosikletli polislerin kendisine yaklaştığını fark edip, panikleyerek kaçmaya başladı.

Ekipler, genç kızı kısa süre sonra parktan çıkmadan yakaladı. Aşırı sıcak olmasına rağmen, genç kızın üzerindeki yeleğin şişkin olması nedeniyle genç kızın canlı bomba olabileceğini düşünen polisler, ellerini arkadan kelepçeleyip hareket etmesini engelledi. Olası bir patlamaya karşı parktaki vatandaşları uzaklaştıran motosikletli polisler, genç kızın üzerini aratmak için kadın meslektaşlarını istedi.

Üzerinden kimlik bulunmayan genç kız, adının G.İ. olduğunu söyledi. Çağrılan kadın polis tarafından üzeri arandıktan sonra ekip minibüsüne bindirilen G.İ.'nin parmak izi araştırması için Akıncılar Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Hakkında yapılan araştırma sonrasında genç kızın 2'inci Çocuk Mahkemesi'nce terör örgütü üyeliği ve propagandası yapmak suçundan arandığı, ailesinin de kayıp başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.G.İ. hakkındaki evrakların tamamlanabilmesi için Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.