BIST 10.265
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.380,25
HABER /  GÜNCEL

Genç Kartallar kupada çok farklı

Beşiktaş Türkiye Kupası Çeyrek final rövanş maçında da G.Antep B.Belediye'yi mağlup ederek yarı final biletini aldı...

Abone ol
İnönü Stadı'nda oynanan maçta rakibini 5-0 mağlup ederek büyük avantaj sağlayan Beşiktaş, rövanş maçından da 3-0'lık galibiyetle ayrılarak yarı finale yükseldi.   

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile Beşiktaş Kamil Ocak Stadı'nda karşı karşıya geldi.  
 
Beşiktaş'a galibiyeti getiren goller, karşılaşmanın 12. dakikasında Nobre, 75. dakikasında Hilbert ve 90+2. dakikasında Almeida'dan geldi. Beşiktaş'ın yarı finaldeki rakibi Galatasaray'ı eleyen Gaziantepspor oldu.

SCHUSTER'DEN GENÇ BİR KADRO

Beşiktaş Teknik Direktörü Berd Schuster, Trabzonspor maçı öncesinde önemli oyuncularını Gaziantep'e getirmezken, genç ağırlıklı bir kadro ile maça çıktı. Sechuster, genç oyuncular Cumali, Volkan ve Furkan gibi genç yeteneklere şans verdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da ise kart cezalısı Cihan ile sakat olan Ali Sakal, Serdar ve Eren kadroda yer almadı. Bir süreden beri tedavi gören Hakan Albayrak ise ilk 18'de yer buldu. Futbol oynamaya elverişli bir havada oynanan karşılaşmayı 7 bin civarında sporsever izledi.

DÜŞÜK TEMPO VE NOBRE...

Oldukça düşük tempoda başlayan maç bir çeyrek final rövanş maçının verdiği heyecandan oldukça uzaktaydı... İnönü Stadı'nda Beşiktaş'ın 5-0'lık galibiyeti ile sonuçlanan maçtan sonra sert bir hazırlık maçı tadında başlayan mücadeleye Beşiktaş baskılı başladı. Maçın ilk dakikalarında orta alanı kalabalık tutarak Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u kendi yarı sahasına hapsetmeyi planlayan siyah-beyazlı takımın Almeida ve Atınç ikilisi ile skor bulmaya çalıştı.  Schuster'in planı maçın ilk 15 dakikalık kısmında yerini buldu ve siyah-beyazlı takım hem rakibine göre daha fazla topa sahip olan taraf oldu hem de daha fazla pozisyon...

Kalabalık Antep savunmasını kanatlardan aşmaya çalışan Beşiktaş, baskılı futbolunun karşılığını dakikalar 12'yi gösterdiğinde Nobre ile aldı ve tabeladaki skor 1-0 oldu. Golden sonra da Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısındaki istekli futbolunu sürdüren Beşiktaş'ta Schuster'in forma verdiği genç futbolcu Atınç, pozitif futbolu ile göz doldururken; Portekizli yıldız Hugo Almeida beklentilerin çok uzağında kaldı. Öte yandan karşılaşmanın 39'uncu dakikasında sakatlanan Onur'un yerine oyuna giren 16 yaşındaki Muhammed Demirci ilk kez bir resmi maçta siyah-beyazlı formayı sırtına geçirdi.

KONTROL!

Karşılaşmanın ikinci yarısına kontrollü bir başlangıç yapan Beşiktaş, oyunu kısmen kendi yarı sahasında kabul ederek Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u üzerine çekmeye çalıştı. Çok adamla hücum ederek Beşiktaş kalesine yüklenmeye başlayan Antep temsilcisi de tecrübeli Mustafa Marangoz'un önderliğinde tabeladaki skoru değiştirmek istedi ancak bu plan başarılı olmadı. Temposu düşük, pozisyon açısından kısır mücadelede rakibine oranla daha organize bir futbol sergileyen Beşiktaş, Hilbert'in de bindirmeleriyle etkili ataklar geliştirmeye başladı.

SON DÜDÜĞÜ ALMEIDA ÇALDI

Dakikalar ilerledikçe rakibine üstünlüğünü kabul ettiren ve topa daha fazla sahip olan Beşiktaş, Almeida ile arka arkaya pozisyonlar buldu ancak gol sürpriz bir isim Hilbert'ten geldi. Dakikalar 75'i gösterdiğinde Hilbert ile aradaki farkı ikiye çıkartan siyah-beyazlı takım maçın son dakikasında bir gol de Almeida ile bularak maçı skorunu tayin etti.

KARŞILAŞMANIN GOLLERİ VE TÜM DETAYLARI
HABERİN DEVAMINDA...
[PAGE]

 İLK YARIDAN DAKİKALAR      


6. dakikada Beşiktaş'ın kazandığı serbest vuruşu Fernandes kullandı. Ceza sahasına yapılan ortada Atınç'ın kafa vuruşunu keleci Kazım son anda dokunarak kornere çeldi. 

12. dakikada sol kanattan ceza sahası içine giren Almeida kaleciyi de geçtikten sonra sağ çaprazdan topu kaleye gönderdi. Son anda defansın ayak koyduğu top Nobre'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutu filelerle buluştu. 0-1 

33. dakikada gelişen Beşiktaş'ın ani atağında Almeida pasını ceza sahası içinde Hilbert'in koşu yoluna bıraktı. Bu futbolcunun vuruşu kaleci Kazım'dan döndü.
 
43. dakikada Buğra sağ kanattan topu ceza sahası içine ortaladı. Sağ kanatta 6 pas içinde topla buluşan Onur'un vuruşunda kaleci Cenk son anda dokunarak topu kornere çeldi.  

Maçın ilk yarısı konuk ekip Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR  
 
65. dakikada gelişen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor atağında Kenan sağ kanattan ceza sahası içine sokularak topu Buğra'nın koşu yoluna bıraktı. Bu futbolcunun yatarak dokunduğu top kaleci Cenk'ten kornere gitti. 

68. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Nobre ceza sahası içinde sağ kanattan Almeida'ya gönderdi. Top Gaziantep Büyükşehir Belediyespor defansından ödünce Nobre ikinci kez topu Almeida'nın koşu yoluna bıraktı ancak bu futbolcu topa dokunamayınca Beşiktaş önemli bir gol pozisyonunu değerlendiremedi.
 
75. dakikada gelişen Beşiktaş'ın atağında Fernandes'in pasıyla ceza sapası içinde topla buluşan Hilbert plase bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 0-2 

81. dakikada Almeida'nın ceza sahası çizgisine doğru gönderdiği pasta Fernandes'in sert şutunu kaleci Kazım son anda köşeden çıkardı. 

90+2'de Mustafa Marangoz'un kaleciye yaptığı geri pas kısa düşünce Almeida topu kafayla düzeltip sol ayağıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelerle buluştu. 0-3 

G.ANTEP BŞB: 0-3 :BEŞİKTAŞ  
 
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor: Kazım, Ferit Cömert, Kenan, Buğra Erdoğan, Ahmet Devret, İbrahim Ferdi, Mustafa Marangoz, Volkan, Osman Fırat, Onur Kalafat, Abdullah
Beşiktaş: Cenk, İsmail Köybaşı, Fernandes, Sivok, Hilbert, Nobre, Onur Bayramoğlu (Dk. 39 Muhammed Demirci), Almedia, Erhan Güven, Aurelio, Atınç
Gol: Dk. 12 Nobre Dk. 75 Hilbert Dk. 90+2 Almeida (Beşiktaş)