BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

Gel Hasip tartışılıyor

MHP Liderinin ‘Renkleri tamamlayalım’ sözünden memnun olan DTP’liler, Erdoğan ve Baykal’dan da aynı tavrı bekliyor…

Abone ol


ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA/ “Gel Hasip Meclis’in renklerini tamamlayalım” sözleri, gündem yarattı. Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Baykal’ın kendilerini ‘yok saydığını’ ileri süren ve Erdoğan’ın Ahmet Türk’ün elini sıkmamasından rahatsız olan DTP’liler, Bahçeli’nin tavrından memnun. MHP’liler ise, lideri Bahçeli’nin tavrının doğru okunmasını istiyorlar. MHP kurmayları, “Cumhuriyetin kuruluş değerlerinin tartışılmaması halinde elbette siyasi partiler arasında farklılıklar olabilir. Bu ortak değerleri tartışmayan herkesle elbette diyalog kurulur” dediler.

SORUNLARI DİYALOGLA ÇÖZELİM

Bahçeli’nin yanına çağırdığı DTP Şırnak milletvekili Hasip Kaplan, tüm partilerle diyalog ve uzlaşı içinde olmak istediklerini belirterek, şunları söyledi:
“Amacımız bu uzlaşı içinde Türkiye’nin en önemli sorunlarına çözüm aramaktır. Bunların en başında Kürt sorunu geliyor. Doğrusu dün yaşadıklarımız üzüntü verici. Devletin zirvesindeki fotoğraflar cumhuriyet coşkusuna gölge düşürmüştür. Bu sorunlar, gerilimler devlet zirvesinden gelince toplumun diğer kesimlerine de bu gerilim yansır. Oysa her zamankinden çok birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Bu Meclisin uzlaşı için tarihi görevi var. Kim bunu kan davasına dönüştürür, inada devam ederse, yalnızca kendilerine değil, Türkiye’ye zarar verir” dedi.

BAHÇELİ BİZİ ŞAŞIRTMADI

Kaplan, Devlet Bahçeli’nin tavrının kendilerini şaşırtmadığını da belirterek, “Bahçeli grup konuşmalarında bize en sert eleştirileri yapmasına karşın, Meclis’te her karşılamamızda bize uzlaşmacı ve uygar yaklaşımını göstermiştir. Umarız Başbakan ve Baykal da bundan bir ders çıkartır” diye konuştu..

BAŞBAKAN AF ARIYOR

Sırrı Sakık ise, “Ahmet Türk dün kürsüde konuşamayacak kadar, başbakanın tavrından etkilendi. Biz Bahçeli’nin uzattığı eli önemsiyoruz. Ama başbakan da bunu yapmalı. Dün Erdoğan orada Ahmet Türk’ün elini sıkmayarak yaptığı hatalardan ve günahlardan bağışlanmaya, askerlerin ona iyi bir not vermesine oynuyor. Bu takıyeyi herkes anlıyor
dedi.

İNSANİ DAVRANIŞ

MHP’liler ise bu konuda demeç vermekten kaçınırken, MHP liderinin tavrının doğru okunmasını istediler. DTP’lileri resepsiyona, Meclis törenlerine davet edenin, kendileri değil TBMM Başkanı Köksal Toptan olduğunu anımsatan MHP’liler, “biz cumhuriyet kurulurken var olan ortak değerlerin tartışılmaması, şu değeri değiştirelim, kimliği değiştirelim ismi değiştirelim gibi bir takım girişimlerin olmamasını istiyoruz. Ortak değerleri tartışmadığımız zaman, siyasi olarak farklılıklarımız da olsa, herkesle diyalog kurabiliriz. Bu fotoğraftan siyasi bir sonuç çıkartmak doğru değildir. Bu bir insani, nezaket ölçülerinin fotoğrafıdır” yorumu yaptılar.