BIST 10.255
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.402,38
HABER /  GÜNCEL

Geithner: Asya Pasifik küresel büyümeyi canlandırabilir

Asya Pasifik bölgesi maliye bakanlarının Hawai'deki toplantısında konuşan Geithner, liderleri küresel ekonominin büyüme sürecini eski haline kavuşturmak için daha fazlasını yapmaya çağırdı.

Abone ol

ABD Hazine Bakanı Tim Geithner, Avrupalı liderlere Euro bölgesinde istikrarı en kısa sürede sağlamaları yolundaki çağrısını yineledi.

Geithner, bu krizin küresel büyüme karşısında asıl zorluğu oluşturduğunu söyledi.

Asya Pasifik bölgesi maliye bakanlarının Hawai'deki toplantısında konuşan Geithner, ayrıca liderleri küresel ekonominin büyüme sürecini eski haline kavuşturmak için daha fazlasını yapmaya çağırdı.

Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği APEC'e üye ülkelerin bakanları, önceliklerinin kendi ülkelerini korumak olduğunu belirtiyor.

Bölgedeki BBC muhabirleri, örgütün Avrupa'ya doğrudan yardıma yönelik somut adımlar önermesinin beklenmediğine dikkat çekiyor.

BBC'nin Kuzey Amerika editörü Mark Mardell, Avrupa'da bir resesyonun, zaten hassas durumda olan ve iyileşme sürecindeki Amerikan ekonomisini çökerteceği kaygısının bulunduğuna işaret ediyor.

Mardell'in aktardığına göre Beyaz Saray yönetimi, Avrupalı liderlerin daha cesur adımlar atıp daha fazla mali kaynak ayırmaları yolundaki tavsiyelerinin gözardı edilmesinden rahatsız, ancak Avrupa ekonomisini kurtarma sürecine de karışmayacağını açık şekilde dile getiriyor.

APEC'e üye ülkelerin liderleri haftasonunda temaslarına devam edecek.

Bölge ülkelerinin zirvede ayrıca kendi ekonomilerini canlandırmaya yönelik kapsamlı ve bölgesel bir serbest ticaret anlaşmasına da imza koymaları bekleniyor.