BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,90
ALTIN 2.397,47
HABER /  DÜNYA

Gazze savaş alanı gibi

Gazze'de güvenlik güçlerinin yanı sıra iki örgütün militanları arasındaki çatışma 40'a yakın cana mal oldu.

Abone ol

Gazze'de Hamas ve El Fetih'e bağlı güvenlik güçlerinin yanı sıra iki örgütün militanları arasındaki çatışma 40'a yakın cana mal oldu. Yaralananların sayısının da 100'e yakın olduğu tahmin ediliyor.

Gazze kenti merkezindeki çatışmalar tüm hızıyla sürerken, El Rimal semtindeki İslam Üniversitesi çatışma alanı haline geldi. Filistin ulusal güvenlik kuvvetlerine bağlı askerler, üniversite kampüsünü sardı. Kampüsün içinde çok sayıda Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayı'ndan militanlar olduğu bildirildi. Militanların, güvenlik güçlerine RPG ve havan mermileriyle karşılık verdiği bildiriliyor.

4 GÜNDE 37 ÖLÜ

Filistinliler arasında bugünkü çatışmalarda hayatını kaybedenlerle birlikte, son 4 günde ölenlerin sayısı 37'ye yükseldi.

Taraflar arasında dün akşam sağlanan ateşkese, her iki taraf da uymamış, çatışmalar gece boyu ve sabah saatlerinde tırmanarak devam etmişti.

Gazze'de çatışmaların olduğu, bazı El Fetih liderlerinin de oturduğu Tel El Hava bölgesinde, militanların ev ev arama yaptığı bildiriliyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı, tüm hastane ve sağlık merkezlerini alarma geçirdi.