BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Gaziosmanpaşaya iki ödül

Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği tarafından ilki bu yıl düzenlenen yarışmada Gaziosmanpaşa iki ödül aldı

Abone ol

Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği tarafından ilki bu yıl düzenlenen “Örnek Belediyecilik Projeleri Yarışması” nın ödülleri TÜYAP’ta düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Yarışmada Gaziosmanpaşa Belediyesi iki ödül birden aldı.

TÜYAP’ta düzenlenen ödül töreninde konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan EROL, “ Gaziosmanpaşalının yaşam kalitesini arttırmak için yaptığımız projelerin sayıları her geçen yıl arttırılarak hayata geçirilecektir” dedi.

Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği, belediyecilik alanında nitelikli çalışmaların teşvik edilmesi amacıyla düzenlediği "Örnek Belediyecilik Projeleri Yarışması"nda Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin iki projesini ödüllendirdi. Yarışmada Çevre ve Altyapı Projeleri Dalında birinciliğe layık ödül bulunamazken, Türkiye’de temalı parkların yapımına önderlik eden Gaziosmanpaşa Belediyesi “Temalı Parklar Projesi” ile ikincilik ödülüne layık görüldü. Gaziosmanpaşa Belediyesi, yarışmanın Sosyal ve Kültürel Projeler Dalında ise “Gül Çocuklar İlk Adım İstasyonu” projesiyle mansiyona layık görüldü.

Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği tarafından ilki bu yıl düzenlenen “Örnek Belediyecilik Projeleri Yarışması”nda GOP Belediyesi iki ödül birden kazandı. Temalı Parkların yapımına önderlik eden GOP Belediyesi bugüne kadar Valide Sultan Parkı, Rumeli Parkı, Fetih Parkı, Çanakkale Şehitleri Parkı, Nene Hatun Parkı, Dumlupınar Parkı ve Mevlana Parkı gibi çok sayıda park inşa etmiş, ayrıca sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, sokakta yaşayan ve çoğu bağımlı çocukların barındırılması ve toplum hayatına kazandırılması için bir süre koruma altına alınacakları “Gül Çocuklar İlk Adım İstasyonu”nu kısa sürede inşa etmiş ve açılışını yaparak toplumun hizmetine sunmuştu.


TÜYAP’ta düzenlenen törende plaketler Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği tarafından Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan EROL’a verildi. Törende konuşan Dr. Erhan EROL, “ Gaziosmanpaşa ilçesinde çağdaş belediyecilik anlayışını oturtmak üzere yaptığımız çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Gaziosmanpaşalının yaşam kalitesini arttırma adına yaptığımız projelerin sayısı her geçen yıl arttırılarak hayata geçirilecektir . Bu anlamlı ödüllere bizi layık gören Birlik Yönetim Kurulu ve ödül jürisine teşekkürü borç biliyorum” dedi.

GÜL ÇOCUKLAR İLK ADIM İSTASYONU PROJESİ

Göç ve gecekondulaşmanın yoğun olarak sorun olduğu bölgelerde ailelerinin sorumluluğundan çıkan çocuk sayısı günden güne artmaktadır. Sağlıksız aile ortamında yetişen çocukların eğitimine önem verilmemekte ve aile bütçesine katkıda bulunması beklenmektedir. Erken yaşta çalışmaya başlayan çocuklar sosyal yaşama uyum sağlayamamakta ve sokaktaki sınırsız özgürlüğü seçmektedir. Bu çocuklar sokak yaşantısının olumsuz etkisiyle uyuşturucu ve uçucu madde bağımlısı olma riski altına girmektedir.

Gaziosmanpaşa Belediyesi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, sokakta yaşayan ve çoğu bağımlı çocukların barındırılması ve toplum hayatına kazandırılması için bir süre koruma altına alınacakları “Gül Çocuklar İlk Adım İstasyonu”nu oluşturulan projeye tamamen bağlı kalarak kısa sürede inşa etmiş ve Devlet Bakanımız Sn. Nimet Çubukçu’nun katılımı ile açılışını yaparak toplumun hizmetine sunmuştu.

İç donanımı da bütünüyle Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yapılan İlk Adım İstasyonu, düzenlenen bir protokol ile Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’na ( SHÇEK) devredilmiştir. İşletmesi her iki kurum tarafından ortaklaşa yapılan Gül Çocukları İlk Adım İstasyonu’nda, 3’ü Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’nda olmak üzere toplam 11 personel görev yapmaktadır. ( 2 sosyolog, 1 psikolog, 1 sosyal hizmet uzmanı, 1 çocuk gelişimcisi, 1 büro elemanı, 3 hizmetli ve 2 güvenlik elemanı)

Projede amaç; sokakta yaşayan ve çoğu madde bağımlısı olan çocukların, ikna yöntemiyle gerekli hallerde 30 güne kadar misafir edilebileceği “Gül Çocuklar ilk Adım İstasyonu”na getirilerek, burada bulunan uzman ve görevliler tarafından ilk müdahaleleri ve tedavileri yapıldıktan sonra, varsa ailelerine teslim edilmeleri, aileleri olmayanların devlet güvencesi altına alınmalarını, gerektiğinde de tedavilerini tamamlamak üzere ikinci adım istasyonlarına gönderilmelerini sağlamaktır.

TEMALI PARKLAR PROJESİ
Belediyemiz, 3K (Kentsel, Kurumsal, Kültürel Dönüşüm) Projesi ile, ilçemizde kent kültürünü geliştirmek ve farklı kültürlerden insanlarımızın bir arada, kardeşçe yaşamasını amaçlamaktadır.
Şimdiye kadar, belirli bir konsepte göre tasarlanıp uygulanan, Valide Sultan Parkı, Mostar Parkı, Fetih Parkı, Çanakkale Şehitleri Parkı, Nene Hatun Parkı, Dumlupınar Parkı ve Mevlana Parkı olmak üzere toplam 7 adet Tema Parkını hizmete sunmuş bulunmaktayız.
İlçemiz, yurdumuzun dört bir köşesinden gelen vatandaşlarımızla kültürel olarak zengin bir içeriğe sahiptir. Tüm bu kültürel değerleri bir arada düşünüp kaynaştırarak, ortak ve öğretici bir nitelik kazandırmak amacımızdır. Temalı Parklar Projesi kapsamında yapılan park çalışmaları bu amacın en etkili ifadesidir.
İlk olarak hizmete açtığımız Valide Sultan Parkında; ilçemiz sınırlarında bulunup, kullanılamaz hale gelen tarihi Validesuyu çeşmesi revize edilerek, bu konseptte yapılan park tarihi bir nitelik kazanmıştır.
Göçmen vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı mahallemize Mostar Parkı, Erzurumlu vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı mahallemize Nene Hatun Parkı yapılmıştır.
İstanbul’un Fethini resim ve heykellerle anlatan Fetih Parkı, Çanakkale Zaferinin, savaş sahnelerinin işlendiği duvar resimleri, şiirler ve minyatür Çanakkale Abidesi ile ifade edildiği Çanakkale Şehitleri Parkı, Dumlupınar Zaferine Hitaben Dumlupınar Parkı,Büyük düşünür Mevlana Celaleddin Rumi’nin, heykeli ve özlü sözleri ile anlatıldığı Mevlana Parkı yapılmıştır.
Temalı Parklar Projesi ile, tarihi ve kültürel değerlerimizin, tema olarak belirlenip bu konseptte tasarlanan park çalışmalarında, estetik ve öğretici unsurlar ön plana çıkarıldı. Vatandaşlarımızın tarihi değerlerimizi yaşatıp, ortak kültürel değerlerimize sahip çıkması ve çocuklarımıza da öğretici bir nitelik kazanması amaç edinildi.