BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep'te 2 örgüt üyesi tutuklandı

Gaziantep'in Nizip ilçesinde terör örgütü PKK propagandası yaptığı iddia edilen 2 üniversite öğrencisi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Abone ol

Gaziantep'in Nizip ilçesinde terör örgütü PKK propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 üniversite öğrencisinden 2'si tutuklandı.

İlçedeki Belkıs Mesire Alanı'nda terör örgütü lehine slogan attıkları gerekçesiyle yakalanarak gözaltına alınan ve Nizip İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerin adliyedeki sorguları sona erdi.

"Terör örgütü PKK propagandası yapmak ve örgüte üye olmak" suçundan mahkemeye çıkarılan zanlılardan İ.A. ile Ö.S. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, diğer 4 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Nizip ilçesindeki Belkıs Mesire Alanı'nda toplanan bir grup, terör örgütü lehine slogan atmış ve vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri, 54 üniversite öğrencisini gözaltına almıştı.

İfadeleri alınmak üzere jandarmaya götürülen şüphelilerden 48'i, savcılık talimatıyla serbest bırakılmış, zanlılardan İ.A, M.K, C.K, Ö.S, E.Y. ve İ.A. ise "terör örgütü PKK propagandası yapmak ve örgüte üye olmak" suçundan adliyeye sevk edilmişti.