BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,81
ALTIN 2.412,68
HABER /  GÜNCEL

Gazeteciler ateş püskürdü

Gazeteciler muhabir azarlayan Erdoğan'a ateş püskürdü. Bakın neler söylediler?

Abone ol

G-9 Gazeteciler Platformu Erdoğan’ın tavrının ardından bir basın açıklaması yayınladı.

Gazeteciler platformunun açıklaması şöyle:

"Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın gazetecilere, özellikle de muhabir arkadaşlarımıza karşı kullandığı, bir alışkanlık haline getirdiği, "azarlayıcı" dili endişeyle izlemekteyiz.

Sayın Erdoğan iktidarının ilk gününden beri, eleştirel bir çizgi izleyen gazetecilere ve beğenmediği sorular soran muhabirlere karşı hasmane, susturucu ve terörize edici bir tavır izlemektedir. Onun bu tavrı muhabirleri soru soramaz ve gazetecileri en temel işlevlerini yerine getiremez hale getirme tehlikesini taşımaktadır.

Daha "Bu gazeteleri evlerinize sokmayın" sözleri küllenmemişken, geçen gün en önemli gündem maddemiz "yolsuzluklar"a ilişkin soru soran Reuters muhabirine, dün de Kocatepe Camii avlusunda görevlerini yapan Milliyet ve Hürriyet muhabirlerine karşı sergilediği tavır, halkın haber alma hakkını tehdit eden, kabul edilemez bir tavırdır.

Kocatepe Camii avlusundaki kitap fuarını gezerken, kendisini Deniz Feneri standıyla aynı karede görüntülemek isteyen muhabirleri, "Sen çok akıllısın, ben senin aklını biliyorum. Terbiyesizlik edepsizlik etme, çekil kenara" diye azarlaması hiçbir demokratik ülke başbakanının sergileyebileceği bir tavır değildir.

Sayın Başbakan'a tavsiyemiz çağdaş demokrasilerde politikacı-muhabir ilişkilerinin nasıl yürüdüğüne ilişkin biraz düşünmesi ve alışkanlık haline getirdiği muhabir azarlama huyunu bırakıp, aynı karede görünmek istemediği kişi ve kurumlardan uzak durmasıdır.

G-9 GAZETECİLER PLATFORMU

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS)
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Ankara Temsilciliği
Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD)
Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD)
Foto Muhabirleri Derneği (FMD)
Ekonomi Muhabirleri Derneği ( EMD)
Diplomasi Muhabirleri Derneği (DMD)
Profesyonel Haber Kameramanları Derneği (PHKD)
Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği (TURÇEV)
Avrupa Gazeteciler Birliği (AEJ) Türkiye Temsilciliği
Basın Yayın ve İletişim Emekçileri Sendikası (Haber-Sen)