BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Gazeteciden Erdoğan aleyhine konuş baskısı

Emrah Serbes Almanya'da Alman bir gazetecinin kendisinden Erdoğan'a ve hükümete yönelik talebini ve verdiği yanıtı açıkladı...

Abone ol

Yazar Emrah Serbes Artı 1 TV ekranlarında Berkin Elvan'ın ölümünü ve cenazesi sonrasında yaşanan protestolara polis müdahalesini yorumladı.

Emrah Serbes Almanya dönüşü telefon ile bağlandığı canlı yayında Can Dündar'a, Alman bir gazetecinin kendisinden talebini ve verdiği yanıtı da açıkladı:

HÜKÜMET ALEYHİNDE KONUŞ, ERDOĞAN ALEYHİNDE KONUŞ

"Ben Almanya'dan yeni geldim. Orada röportaj yapıyor gazeteci benimle. Diyor ki, hükümet aleyhinde konuş, Tayyip Erdoğan aleyhinde konuş… Bilmem ne.

Dedim ki önce size yazıklar olsun. Biz senelerdir bu adam diktatörlük rejimi kurmaya çalışıyor, dikta kuruyor diyoruz; siz ılımlı islam modeli, Türkiye mucizesi diye haberler yaptınız… Bugün geldin bana "Türkiye'de ne oluyor?" şimdi mi gördün ne olduğunu dedim.

Gazeteci de şaşırıyor, bana niye bağrıyorsun diyor… Dedim ki: "Kardeşim kime bağırayım, karşıma sen çıktın"

MERKEL BİZİM BİR İSTAVROZ ÇIKARMAMIZ YETER DEDİ Mİ?

Diyor ki gazeteci bana: Türkiye'deki durum ne? Türkiye'deki durum şu dedim: Sizde Hamburg'da da direniş oldu. Siz de Twitter'a girdiniz. Merkel çıkıp şey dedi mi? Onlar istedikleri kadar Twiit atsın, biz bir istavroz çıkarsak yeter dedi mi? Öyle bir şey deseydi ne hissederdin dedim.