BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Garcia Marquez'in külleri, Cartagena'da sergilenecek

Nobel ödüllü Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez’in külleri, Aralık’ta Meksika'dan Karayipler’deki Cartagena kentine getirilecek.

Abone ol

Nobel ödüllü Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez’in külleri, Aralık’ta Meksika'dan Karayipler’deki Cartagena kentine getirilecek.

Nisan 2014’te 87 yaşında ölen yazarın külleri daimi olarak Cartagena’nın tarihi merkezinde sömürge döneminden kalma bir manastırın bahçesinde sergilenecek.

Garcia Marquez'in “Kolera Zamanında Aşk” dahil bazı eserleri bu kentte geçiyor.

Marquez, ömrünün önemli bir bölümünü geçirdiği Meksika’da ölmüştü.

Karısı Mercedes Barcha ve iki oğlunun, Marquez’in küllerini Cartagena’ya getirme kararı yazarın dostları ve birçok Kolombiyalı tarafından sevinçle karşılandı.

Garcia Marquez Kolombiya’nın beşinci büyük kenti olan Cartagena’ya 1948’de geldi ve yerel bir gazete olan El Universal’da çalışmaya başladı.

Yazar ölümünden kısa bir süre öncesine kadar sık sık buradaki evine geliyordu.

Yüz Yıllık Yalnızlık romanının yazarı olan Marquez, Latin Amerikalı gazetecilerin eğitimi için burada Fundacion Nuevo Periodismo Iberoamericano vakfını kurdu.

Vakfın Başkanı Jaime Abello, yazarın küllerinin kente getirilmesinin yerinde bir karar olduğunu belirterek, “Cartagena, Garcia Marquez’in ev yaptığı tek yerdir. Ailesinin bir çok üyesi burada yaşadı. Anne-babasının mezarı burada. Garcia Marquez ve karısı yıllarca yurt dışında yaşamasına rağmen, Kolombiyalılıklarını asla unutmadılar” dedi.