BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,79
ALTIN 2.396,58
HABER /  GÜNCEL

Gandi'ye şerefli değerlendir çağrısı

TBMM Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, YGS ile ilgili sözleri nedeniyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Abone ol

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) yaşanan şifre skandalının ardından hükümeti topa tutan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na TBMM Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam'dan eleştiri geldi. Sağlam, Kılıçdaroğlu'na "Kılıçdaroğlu'nun şerefle ilgili bir değerlendirme yapması lazım" diye seslendi.

TV8'de yayımlanan Erkan Tan'la Başkent'ten programına katılan Prof. Dr. Sağlam, ÖSYM üzerindeki tartışmaları 'yüz karası' olarak nitelendirdi.

"Kamuoyunda bir kamu kuruluşunun 3- 4 hafta tam bir hücuma uğraması yüz karası bir olay. Hele de CHP Genel Başkanı'nın olayı duyduğu gün herhangi bir araştırmaya gerek olmaksızın sonucunun neye ulaşacağını hesaba katmadan kamuoyuna 'yavrularımızın haklarını yiyorlar' gibi şeyler söylemesi, arkasından da ÖSYM Başkanı şerefli bir insansa derhal istifa etsin lafları... İnsanlar her zaman hata yapabilir. Bu hata öğrencilerin haklarına dokunuyorsa şerefsizlikten bahsedebilirsiniz. Öğrencilerle ilgili bir kopya olayı olmadığını uzmanlar ortaya koydu. Savcı takipsizlik kararı verdi. Şereften bahseden insanların oturup kimin istifa etmesi gerektiği hakkında bir değerlendirme yapması lazım."

"Yargı karar verinceye kadar infaz ettiler; şimdi yargının kararını beğenmiyorlar!" eleştirisinde bulunan Sağlam, şunları söyledi.

"ÖSYM tamamen siyasete alet edildi. Bütün çoktan seçmeli sınavlarda algoritma vardır. Tabi ki olacak. Bu, kopya demek değildir. Uzmanlar kopya yok diyor, YÖK Başkanı kopya tespit edilmemiştir diyor, Savcı kopya görülmedi diyor, Danıştay yürütmeyi durdurmaya gerek yoktur diyor. Peki bu iddiaları öne sürenler neye dayanarak milletin kafasını karıştırıyorlar? Yargı karar verinceye kadar infaz ettiler; yargı karar verdikten sonra da kararı beğenmiyorlar."

KASETİN İÇİNE BAK!

Mehmet Sağlam, son günlerde çok tartışılan MHP'nin kaset skandalları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu:

"Kaset yakalatıp arksından da okyanus ötesinden geliyor bunlar demek gibi bir gaflete düşmemek lazım. Bahçeli çıktı, böyle dedi. Bana sorarsanız kaseti kimin yaptığı, kimin gönderdiği önemli değil. Siz onları yapanları, nasıl yaptıklarını araştırın. Oturup okyanus ötesinden kaset beklemek, öyle bir adamın kasetle uraşıcanı düşünmek gerçekten abes bir iştir."