BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gandi'den Baykal'ın ekibine fren!

Kılıçdaroğlu yönetiminin CHP eski Genel Başkan Baykal ve ekibini resmi olarak görevlendirmedikleri ortaya çıktı.

Abone ol

CHP'nin yeni yönetiminin, referandum'da sandıktan hayır çıkması için başlattıkları çalışmalara, eski Genel Başkan Baykal ve ekibini resmi olarak görevlendirmedikleri ortaya çıktı.

Parti yönetimi tarafından referandum çalışmalarında görev verilmeyen CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, "Partimizden görev bekliyoruz" çağrısı yaptı.

Radikal'de çıkan habere göre CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal döneminde Genel Başkan Yardımcısı olan Ateş, yaptığı yazılı açıklama ile, parti yönetimi tarafından 2007-2010 döneminde genel başkan yardımcılığı yapmış olan milletvekillerine görev verilmemesini eleştirdi. Söz konusu kararın bir genelge ile duyurulduğuna işaret eden Ateş, "Nedenini bilemediğimiz bu karardan bizlerde büyük üzüntü duyuyoruz. Bu çalışmalarımızın örgütsel ve kurumsal olarak daha etkili olacağına inandığımız için partimizden görev bekliyoruz" dedi.

"MYK GÖREV VERMEDİ"

Bir süreden beri, elektronik, görsel ve yazılı medyada Sayın Deniz Baykal dönemindeki genel başkan yardımcıları ile MYK’nın bazı üyelerinin partinin referandum çalışmalarına etkin katkı vermediklerine ilişkin haberler yer aldığını hatırlatan Ateş, şöyle dedi:

"Bu durumu ve haberleri üzülerek izliyoruz. Çünkü Merkez Yönetim Kurulumuz (MYK), referandum çalışmalarında görev alacakları belirlemiş, ancak ‘Genel Başkanlık, 2007- 2010 döneminde genel başkan yardımcılığı yapmış olan milletvekillerine’ görev vermemeyi kararlaştırmıştır. Genel Sekreterimiz de bu kararı 29.07.2010 tarihli genelge ile ilçe- il başkanlıkları, MYK, PM üyeleri ve milletvekillerine duyurmuştur. Nedenini bilemediğimiz bu karardan bizlerde büyük üzüntü duyuyoruz."

"GÖREV BEKLİYORUZ"

Referandum kampanyasında parti yönetiminden görev beklediklerine dikkat çeken Ateş, şöyle dedi:

"Türkiye’yi diktatörlüğe götürecek bu Anayasa değişikliğine halkımızın ‘hayır’ demesi için, başta eski Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal, genel başkan yardımcıları, genel sekreter yardımcıları ve MYK üyeleri, bütün gücümüzle bireysel olarak çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın örgütsel ve kurumsal olarak daha etkili olacağına inandığımız için partimizden görev bekliyoruz. Gün; partimizin bir an önce bütün üyelerini, demokratları, yurtseverleri örgütlü olarak parti disiplini ve programı doğrultusunda seferber ederek sivil darbe değişikliğine ‘hayır’ dedirtme zamanıdır."