BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,58
ALTIN 2.382,37
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gandi'den Bakan Yazıcı'ya yeni sorular

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Bakan Yazıcı'dan bu soruları yanıtlamasını istedi.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "ÖSYM'ye torbil maili bakandan" iddiasıyla ilgili Hayati Yazıcı'ya bağlı Devlet Bakanlığı'ndan gelen açıklamaya, "Yazıcının ortaya çıkmasından memnun oldum. Ama neden beni bekledi. Benim iddialarım sonrasında süreçten haberdar olduğunu söylüyor. Bunu Bakan'ın bilmemesine imkan yok. Nasıl yeni öğreniyormuş?" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir televizyonda katıldığı programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu 'YGS'deki şifre' iddialarına ilişkin takipsizlik kararı verilmesinin bu iktidarda doğal olduğunu belirterek, "Ankara savcısı, ÖSYM Başkanı'nın 'şifre yoktur' açıklamasını herhalde tatmin edici bulmuş olacak" dedi.

CHP liderinin, bir bakanın ÖSYM'ye torpil için bir mail attığını açıklamasının ardından Hayati Yazıcı'ya bağlı Devlet Bakanlığı'ndan "O postada Hayati Yazıcı'nın adının kullanıldığı ancak Yazıcı'nın böyle bir e-posta göndermediği" belirtilmesi üzerine Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

"Sayın Yazıcı'nın ortaya çıkmasından memnun oldum. Ama neden benim açıklamamı beklediler. Başka birisi bakan adına böyle bir mail atmış ise ÖSYM Başkanı bu mail için ilgili bakanı aramış mı aramamış mı? Sıradan bir yerden gelmiyor ki mail. Bir bakandan geliyor. Açıp telefonla 'Efendim böyle bir mail geldi size mi ait yoksa sizin adınız mı kullanılıyor?' demesi lazım. Bakan benim iddialarım sonrasında süreçten haberdar olduğunu söylüyor. Bunu Bakan'ın bilmemesine imkan yok. Nasıl yeni öğreniyormuş? Eğer ben böyle bir konuşma yapmadım diyorsa ilgili savcının telefon kayıtlarını TİB'den neden istemiyor. Başta bizim açıklayacağımız sürprizler var demişlerdi. Ben de sürprizlerden birisinin bu olduğunu sanıyordum. Anlaşılan dağ fare doğurdu. Öyle anlaşılıyor ki hükümet ve yargı, işbirliğiyle olayı kapattı."

YÖK'E GÖNDERİLDİ Mİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet'e yaptığı açıklamada da yeni sorular sordu.

"O günlerde, ilgili kurumların yaptığı telefon görüşmelerinin, trafiğinin de savcılık tarafından incelenmesi gerekir" diyen Kılıçdaroğlu, "Bakan benim iddialarım sonrasında süreçten haberdar olduğunu söylüyor. Bunu Bakan'ın bilmemesine imkan yok. Nasıl yeni öğreniyormuş? Aslında herkes biliyor bu konuyu" tepkisini gösterdi. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

"Benim bir diğer sorum da 'Suç duyurusunda bulunmak için neden benim açıklama yapmamı beklediler?' Bu sorunun da yanıtını bekliyorum. Bir başka sorum da ÖSYM Başkanı'na; Bu ülkenin bir devlet bakanının adını taşıyan ve içeriğinde 'yerleştirme' talebi bulunan mail alınca ne yaptı? Sıradan bir yerden gelmiyor ki mail. Bir bakandan geliyor. Açıp telefonla 'Efendim böyle bir mail geldi size mi ait yoksa sizin adınız mı kullanılıyor?' demesi lazım. Eğer yapmadıysa... Öyle bir mail geleceğini bildiği için mi Bakana bilgi vermedi yoksa. Kimse merak etmesin bu işin takipçisi olacağım."