BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.444,33

Gandi mi Kılıçdaroğlu mu?

Gandi, tam adıyla Mohandas Karamçand Gandhi, bildiğiniz gibi Hindistan Bağımsızlık Hareketi'nin siyasi ve ruhani lideridir.

Gandi, tam adıyla Mohandas Karamçand Gandhi, bildiğiniz gibi Hindistan Bağımsızlık Hareketi'nin siyasi ve ruhani lideridir.

Kötülüğe karşı şiddet unsuru içermeyen bir savaş açmıştır. Hatta tüm dünyada vatandaşlık hakları ve özgürlük savunucularına ilham kaynağı olmuştur.

Bu haftaki yazımın konusu "Gandi kimdir?" değil elbette.

Biliyorsunuz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Gandi'yle özdeşleştirerek Gandi lakabını taktılar. O günden bu yana da bir çok haberde Kemal Kılıçdaroğlu ismi yerine Gandi ismi kullanıldı.

Haftalardır haber başlıklarında gördüğü her "Gandi" kelimesinden rahatsızlığını dile getiren bir okurumuz benden cevap bekliyordu.

"jungwolf" rumuzlu okurumuzun şikayetlerinden bir kaçı şöyleydi:

Gandi AK Parti'yi bir sevdi bir dövdü!
Bu haber başlığını atan editörü
nefretle ve şiddetle tekrar kınıyorum.
Yine GANDİ başlığı..atılmış...

sayın okur temsilcisi..benim sorum şu.
Kemal Kılıçtaroğlu ile ilgili her haber başlığında GANDİ başlığı atmakla taraf olduğunuzu belli etmiyor musunuz.?
Defalarca kınama yazısı yaptım ama nafile halen başlıklar atılmaya devam ediyor..bu taraf tutmak değil mi?

Öncelikle şunu söylemek gerekiyor sanırım Kemal Kılıçdaroğlu'na Gandi demek taraf tutmaksa sanırım bu Sayın Kılıçdaroğlu'nun tarafını tutmak olur.

Gandi gibi dünyaca ünlü bir liderin isminin lakap olarak kullanılmasının taraf tutmakla bir ilişkisi olmadığını düşünüyorum. Üstelik bu lakabı Kılıçdaroğlu'na İnternethaber de koymuş değil.

Okurumuzun Gandi isminin kullanılmasından neden bu kadar rahatsız olduğunu anlamamakla birlikte şikayetini İnternethaber Medya Grup Başkanı Süleyman Özışık'a ilettim.

Süleyman Bey'in okurumuza verdiği cevap aşağıdaki gibidir:

"Kılıçdaroğlu kelimesi yerine Gandi kelimesini kullanmamız tamamen teknik sebeplerden kaynaklanıyor. Biz haber başlıklarını haberin meramını anlatacak şekilde atmaya çalışıyoruz. Başlıkta kullandığımız karakter sayısı ise sınırlı. Kılıçdaroğlu kelimesini kullandığımızda oldukça uzun oluyor. Bunun için Gandi kelimesini kullanıyoruz.

İnternethaber hem CHP'nin hem de Kemal Kılıçdaroğlu'nun takip ettiği bir sitedir. Bu zaman kadar Gandi ismini kullanmamızdan kaynaklanan en ufak bir şikayet gelmedi. Kaldı ki Kılıçdaroğlu'yla yaptığımızda röportajda da kendisi bu isimden rahatsız olmadığını ifade etmişti. CHP'nin ve Kılıçdaroğlu'nun şikayetçi olmadığı bir isimden okurumuzun şikayetçi olmasına gerek yoktur."

SİYASET HABERLERİNDEN BIKKINLIK GELDİ

Emre Saltan isimli okurumuz özellikle manşetlerde siyaset haberi görmekten sıkıldığını ifade etmiş. Ve sormuş "Bu ülkede başka şeyler yaşanmıyor mu?" diye. Emre Bey'in cevabına geçmeden önce yaptığı eleştireye bir bakalım:

"Merhaba Kübra Hanım,

Uzun zamandır İnternetHaber okuyucusuyum. Son zamanlarda ana başlıkların genelinin siyasi haber olmasından ve okuyucuların sürekli aynı şeyleri tartışmasını görmekten bıkkınlık duymaya başladım. Bu ülkede başka şeyler yaşanmıyor mu? Ya da iyi şeyler.. Sürekli siyaset içerikli haber yayınlanacaksa sitenin adı siyasethaber.com olarak değişsin bence. Aksi takdirde benim gibi bir çok okuyucuyu kaybedeceğinizi düşünüyorum. İyi günler diliyorum..."

İnternethaber'de 21 ayrı haber kategorisi bulunmakta.

Eğitim, Sağlık, Medya, Magazin, Teknoloji, Kadın, Dünya ... diye devam eden bu kategorileri sitenin hemen üstünde görebilirsiniz. Bu kategorilerin bir çoğunun içinde alt kategoriler de mevcut.

Hergün bu kategorilere nerden baksanız 30-40 haber atılmakta.

Bunun yanında fotogaleriler ve video haber bölümleri de var.

Okurlarımız hem bilgilerini sınasın hem de eğlensinler diye bir de yarışma bölümü var.

Bütün bunları düşündüğümüzde İnternethaber'e giren bir okurun siyaset haberlerinden bıktık demesi biraz haksızlık değil mi? Hem de ilgi alanınıza göre girip son gelişmeleri takip edebileceğiniz bir çok kategori varken.

Okurumuzun üst manşette ve manşetteki haberlerin siyaset ağırlıklı olmasından yakınıyor olabileceğini de hesaba katıyorum.

Hergün her alanda binlerce yeni gelişme olurken bir de Türkiye'nin gündemini oluşturan haberler vardır.

Ülkede en çok konuşulan, gündem oluşturan haberler doğal olarak manşette yer alır.

Bir gazete ya da televizyon haberini düşündüğünüzde haberlerin veriliş sırasını şöyle bir gözünüzün önüne getirin. Sanırım ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.