BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gandi Erdoğan'ı Menderes'le vurdu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Aydın'da yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan'a Menderes'in vasiyetini hatırlattı.

Abone ol

Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ı Menderes'in vasiyetiyle vurdu. Menderes'in çocuklarına yazdığı 'ben Başbakanken siz ticaretle uğraşmayın' sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Menderes'in vasiyetini çiğnediğini savundu.

Kılıçdaroğlu, ''Referanduma Hayır'' gezileri kapsamında Aydın İstasyon Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti.

"BİZİ SUSTURAMAZSIN RECEP BEY"

''Haramilerin iktidarını al aşağı etmek için'' geldiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, sözü dokunulmazlıklara getirdi:

''28 Ekim 2002'de dokunulmazlıklardan söz ediyor, 'dokunulmazlıkları kaldırmaya kararlıyız, bu ülke yolsuzlukların ülkesi olmayacak' diyor. 2010, yolsuzluklar iktidarda mı? Birinci noktamız bu. İkinci noktamız, düzgün siyasetçi verdiği sözün arkasında adam gibi durur. Adam gibi durmayacaksan ne konuşuyorsun Recep Bey? Bizi susturamazsın Recep Bey. Bunlara hesap sormak boynumuzun borcu olacaktır."

Anayasa değişikliğinin işçinin, emeklinin derdiğini çözmediğini öne süren Kılıçdaroğlu, paketin Erdoğan'ın derdini çözeceğini savundu.

KİMSE YATAĞA AÇ GİRMEYECEK

Siyasete girerken halka yalan söylemeyeceğine dair söz verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, verdiği sözü burada da hatırlattı: ''Artık bu millet yalan söyleyen politikacıdan bıktı. Size söz veriyorum, halkı düşüneceğiz. Bir tek Allah'ın kulu yatağa aç girmeyecek.''

"BUNLARA GÜVENMEYİN"

''Bu anayasa Kenan Evren anayasasından kötüdür. Ha Kenan Evren ha Recep Bey ikisinin arasında fark yok'' diyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

''Efendim bu anayasa çıkarsa memur maaşlarına yansıyacakmış. Bakın hele Recep Bey'in marifetine bakın. Bunlara güvenmeyin, bunlar kendilerini düşünürler. Bunlar halkı düşünmezler. Bakın memurlar için diyor, toplu sözleşme getirdim oturup konuşacağız diyor, hakem kuruluna gidecek. Hakem kurulunda Recep Beyler var, ondan sonra ne olacak memur, itiraz edemeyecek. Anayasa ile memurun itiraz hakkını elinden alıyorlar. Bizim memur kardeşlerimizin bunları bilmesi lazım. Yeni anayasaya evet çıkarsa sendika dava açamayacak.''

Kemal Kılıçdaroğlu, bir başbakanın çiftçiye, ''ananı da al git'' diyemeyeceğini ifade ederek, ''Yeri geldiğinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'terbiyem müsaade etmiyor' diyor. Senin terbiyen buysa vay milletin haline'' dedi.