BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,66
ALTIN 2.390,53
HABER /  DÜNYA

Gandhi'nin cinsel hayatı sıradışıydı!

Ölümünün 65. yılında özel mektupları yayımlanan Mahatma Gandhi hakkında İngiliz basını tartışma yaratacak bir iddia ortaya attı

Abone ol

Hindistan Bağımsızlık Hareketi'nin siyasi ve ruhani lideri Mahatma Gandhi, ölümünün 65. yılında anılırken, Hindistan Ulusal Arşivi 1948 yılında Yeni Delhi'de suikasta kurban giden siyasetçinin özel mektuplarını yayımlandı.

Mektuplarda, Gandhi’nin yol arkadaşı, Güney Afrikalı vücut geliştirme sporcusu Hermann Kallenbach ile yaptığı özel sohbetler yer alıyor. Diyaloglarda ikilinin birbirine sevgi sözcükleriyle hitap etmesi ise İngiliz ve Hindistan basınında “Gandhi eşcinsel miydi?gandi-mektuplari.jpgtartışmalarına yol açtı.

Bir süredir Kallenbach ile Gandhi arasındaki ilişki tartışma konusuydu.

BİSEKSÜEL DE DENİYOR

Kimi kaynaklar Gandhi ile Kallenbach arasındaki ilişkinin yol arkadaşlığından ibaret olduğunu ifade ederken, bazı tarihçiler Gandhi’nin biseksüel olabileceği yorumları yapıyordu.

Hindistan Ulusal Arşivleri Kurumu'ndan Raj Bala Jain ise Gandhi ile Kallenbach arasındaki mektupların cinsel mesajlar içermediğini, ikili arasındaki arkadaşlık ilişkisinin yanlış yorumlandığını belirtti.

SIRADIŞI CİNSEL HAYATA SAHİPTİ

Gandhi’nin özel hayatıyla ilgili tartışmalar daha önce de yaşanmıştı. Geçtiğimiz yıllarda İngiliz yazar Jad Adams’ın yazdığı ‘Gandhi: Naked Ambition’ kitabına göre Gandhi’nin sıra dışı bir cinsel hayata sahip olduğu iddia ediliyor.

İKİ YANINDA BİRER ÇIPLAK KADINLA UYUYORDU

Kitaba göre Hindistan’ın ruhani lideri, geceleri iki yanında birer çıplak kadınla uyuyor, ancak onlara kesinlikle temas etmiyordu. Ateşi yükselince de soğuk suyla yıkanarak ruhunu terbiye gandi.jpgediyordu.

BABASININ YANINDA CİNSEL İLİŞKİ

Aynı konuyla ilgili kitaptaki bir diğer iddia ise şöyle:

Gandhi 13 yaşında evlendi ve karısıyla normal bir cinsel hayatları olmuştu. Ancak bir gün oturma odasında uyumakta olan babasının yanına uzanıp kendi eşiyle cinsel ilişkiye girene kadar bu devam etti. Bu anın hemen sonrasında babasının ölmüş olduğunu gören Gandhi, bunun ilahi bir işaret olduğuna inandı ve 15 yıl boyunca cinsel ilişkiye girmedi.

Ancak resmi tarihe göre Gandhi’nin 15 yıl cinsel ilişkiye girmeme sebebi şöyle açıklanıyor:

*"Irk ayrımına karşı mücadeleye başlatan Gandhi, benliğini temizleme kararı almıştı. Bu sebepten ötürü eşinin izniyle bekârlık yemini etti. Çünkü dünyevi zevklere kapılırsa kendini ülkesi için yapacağı mücadeleye adayamayacağını düşünüyordu."