BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Game of Thrones 5. sezon 10.bölüm - Jon Snow öldü mü ?

Game Of Thrones 5. sezon 10. bölümü finaline ' Jon Snow öldü mü sorusu damga vurdu. Game Of Thrones 5. sezon 10. bölüm finali izlenme rekoru kırdı.

Abone ol

Game Of Thrones 'un son bölümünde Jon Snow Gece nöbetçileri tarafından bıçaklandı. Game Of Thrones hayranlarını üzen bu olayın sonunda Jon Snow'un ölüp ölmeyeceği büyük merak uyandırdı.

Game of Thrones 5. sezon 10. bölümüyle sezon finali yaptı. Game Of Thrones Türkçe alt yazılı son bölümü Google 'da en çok arananalar arasına girdi. Game Of Thrones'un başından sonuna kadar soluksuz izlenen sezon finalinde izleyenleri bir çok sürpriz karşıladı. Bunlardan en vurucu olanı da Jon Snow'un Gece Nöbetçileri tarafından bıçaklanması oldu. Dizinin kilit isimlerinden Jon Snow'un ölme ihtimalinin yüksek olduğu 6. sezonda dizinin fanlarına göre izleyenler sürprizlerle de karşılaşabilir.

game-of-thrones-5.-sezon-10.-bölüm-finali.jpg

Jon Snow ölecek mi?' sorusu ile ilgili dizi fanlarının
6. sezondaki beklentileriden söz edecek olursak:

Sosyal medyada tartışmalara yol açan Jon Snow'un ölümü için diz ifanları tarafından üç farklı teori oluşturulmuş bulunmakta.

Bunlardan birincisi; Jon Snow'un "Kırmızılı Kadın" olarak bilinen Lady Melisandre aracılığı ile Ateş Tanrısı tarafından diriltilmesi ve Stannis'in de istediği gibi King of the North "Kuzeyin Kralı" olarak yoluna devam etmesi. Eğer bu gerçekleşirse bizi çok heyecanlı bir sezon bekliyor diyebiliriz. Çünkü Jon Snow'un önderliğini kabul ederek Snow'un yolunu takip etme ihtimali bulunan bir Wildlings "Vahşiler" ordusu vede bir dev bulunmakta. Bunun üzerinede Stannis'in başaramadığı Winterfell Kuşatması'nın ikincisini Jon Snow'la izleyebiliriz.

Tartışılan ikinci teori; Jon Snow'un dört hançer yarası ile ölmeme ihtimalinin olduğu. Eğer bu ihtimal gerçekleşir de Jon Snow ölmezse Stannis'in baş komutanı ayrıca 'Kral'ın Eli' ünvanına sahip olan Sir Davos tarafından Black Citidel'den kaçırılması söz konusu. Jon Snow iyileşirse ne olur bilinmez fakat koşullar ne olursa olsun Sir Davos'un Lady Melisandra'nın peşine düşeceğinden şüphemiz yok.

Bunun yanı sıra üçüncü olarak ise; Jon Snow'un ak gezenler tarafından diriltilip ölülerin ordusunu katılması konuşuluyor. Hatta yönetmesi bile beklentiler arasında. Eğer bu teori gerçekleşirse bizi erken bir ölüler ordusu istilası bekliyor olabilir. Jon Snow'un Castle Black'te geçirdiği tecrübeler sonucu taktiksel ve stratejik zekası Ak Gezenler'in işine yarayabilir ve çok rahat şekilde Castle Black düşebilir. ( Artık Castle Black'i savunan Night's Watch'un elli kişiden az olduklarını ve her zamankinden daha otoritesiz ve düzensiz olduğun hepimiz bilmekteyiz.) 

Jon Snow'un vurulduğu anlar :

Ayrıca Jon Snow'un tüm bu üretilen teoriler dışında kardeşi Bran gibi bir warg olarak dönmesi de sosyal medyayı çalkalayan tartışmalar arasında. 

game-of-thrones-5.-sezon-10.-bölüm-finali-son-sahne.jpg

Peki Game Of Thrones'un kitabında neler oluyor?

Jon Snow ölüyor mü?

Tüm bunların yanı sıra Jon Snow'un Ned Stark'ın oğlu değilde, Rheagar Targaryen ve Lyanna Stark'ın çocukları olduğu fikri ortaya sürülmüştür. Yapımcılar bu konuyla ilgili detay vermesede Game Of Thrones kitabının yazarı George R. R. Martin kitaplarında çok fazla ip ucu bırakmıştır. Hatta Üç Dişli Mızrak savaşının asıl nedenlerinden biri Rheagar Targaryen'in Robert Baratheon'un sevdiği kadın Lyanna Stark'ı hamile bırakmasıdır. Rheagar Targaryen bu savaşta can verir. Ama savaş Deli Kral Aemon Targaryen'in Jamie Lannister tarafından sırtından bıçaklanmasına kadar devam eder. Bu gerçeği sadece Ned Stark bilir ve Robert'in çocuğa zarar vermesi ihtimalini göz önünde bulundurarak da jon Snow'u kendi çocuğu gibi tanıtır. Bu sır karısının hiç hoşuna gitmese de Ned Stark Jon Snow'un çocuğu olmadığı gerçeğini kimseye açıklamaz. Ned Stark'ın ölümüyle birlikte kimse tarafından öğrenilemeyen bu sır Jon Snow'un ejderha kanı taşıma ihtimalini ortaya çıkarıyor. Bu ihtimal göz önünde bulundurulunca da Jon Snow'un büyük yaralar almasına rağmen hala hayatta kalma ihtimalini güçlendirmekte. 

Jon Snow'a can veren Kit Harington'dan açıklama:

6. sezonda Jon Snow yok

Sosyal medya Jon Snow karakterinin ölüp ölmediği ile çalkalanırken,Kit Harington'dan Game Of Thrones hayranlarını üzecek bir haber geldi.

Jon Snow karakterini canlandıran İngiliz oyuncu Kit Harington verdiği röportajda 'Diziye dönmeyeceğim. Önümüzdeki sezon film projelerinde olacağım.' dedi. Bu

6. sezonda bizi neler bekliyor?

Game Of Thrones'un final bölümüyle akıllarda yer eden 'Stannis Baratheon, Brienne Tarth tarafından Winterfell Kuşatmasında idam edildi mi? Arya Stark gözlerini geri kazanacak mı? Kırmızılı Kadın Lady Melisandra ve Sir Davos arasında neler gerçekleşecek? Sansa Stark ve Reek lakaplı Theon Greyjoy'u neler bekliyor? Ve en önemlisi 5. sezonda hiç gözükmemiş olan Brandon Stark 6. sezona uçma kabiliyeti kazanarak mı dahil olacak?' soruları 6.sezonda cevap bulacak.


Game Of Thrones  5. sezon 10. final bölümününün tamamını buradan izleyebilirsiniz: