BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.472,62
HABER /  EKONOMİ

Galatasaray'ın yüzde 20'si satılık mı?

Galatasaray'ın satışa çıkan yüzde 20 hissesine Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç talip...

Abone ol

Galatasaray Spor Kulübü Derneği, Galatasaray Sportif’in yüzde 20.3’üne denk gelen 172 milyon lira tutarındaki (nominal 564 bin 813) hissesinin borsada satılması için Merkezi Kayıt Kuruluşu’na (MKK) başvurduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Galatasaray Kulübü, medyada yer alan satış habelerlerini yalanlayarak, "GS Sportif A.Ş.'nin yüzde 22'lik bir blok satış kararı yoktur ve böyle bir uygulama kesinlikle gündemimizde değildir" açıklamasını yaptı.

YİNE İNAN KIRAÇ
İnan Kıraç'ın Deniz Baykal’a kaset komplosundan yaklaşık üç ay önce CHP Genel Merkezi’nde Baykal’ı ziyaret ederek, “Önder Sav, Onur Öymen ve Mustafa Özyürek’i listeye alma” dediği öne sürülmüştü.

Galatasaray girdiği ekonomik darboğazdan çıkış yolu arıyor. 328 milyon dolar borç yönetimi kara kara düşündürüyor. Banka borçlarını hisse satışıyla kapatma peşindeler.

Habertürk'ün kulis haberine göre satılacak hisselere uluslararası bir fonun ve Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç talip.

Kıraç'ın Adnan Polat'ın devrilmesinde ve Ünal Aysal'ın başkanlık koltuğuna oturmasında aktif rol oynadığı biliniyor.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal da yönetimde olmadan önce AIG’nin elinde bulunan Galatasaray hisselerini almış ardından bu hisseler OVT Fonu’na satılmıştı.

Kulüp hisseleri geri almak için uzun süre uğraş vermişti. Son olarak Galatasaray iki şirketini birleştirmek için yaptığı çağrı ile 45.3milyon lira ödeyerek hisseleri geri almıştı.

14 MİLYONLUK SATMIŞTI

GÜNÜN ÖNEMLİ SPOR HABERLERİ
BİN PİŞMAN
Fenerbahçe’den ayrılmakla büyük hata yapmışım. Moskova’da o kadar mutsuzum ki, anlatamam.

TIKLAYIN

FENER'İN YENİ BAŞKANI KİM OLACAK?

Aziz Yıldırım cezaevine düşünce kulüp başsız kalmıştı. İlk aday belli oldu.

TIKLAYIN


Şimdi ise Galatasaray’ın da buradan elde edeceği parayı banka borçlarını kapatmakta kullanacağı ifade ediliyor. Galatasaray Sportif’te Galatasaray Spor Kulübü Derneği’nin ise yüzde 83.38 hissesi bulunuyor.

Bu hisselerin dünkü piyasa değeri 703 milyon liraya denk geliyor. Transferde yaklaşık 70 milyon Euro’luk borca imza atan Galatasaray kısa süre önce yüzde 2 hisse daha satmıştı.
Bu hisselerin değeri de 14 milyon liraya denk geliyordu.

HİSSE REHNİ İÇİN YAPILDIĞI İDDİASI

Galatasaray’ın olağanüstü mali genel kurulunda Başkan Ünal Aysal, 328 milyon dolar borç nedeniyle Galatasaray Sportif hisseleriyle ilgili yetki istemiş ve yetkinin satış anlamına gelmediğini belirterek ‘hisse rehni’ yoluyla finansman sağlayacaklarını ifade etmişti.

Galatasaray yönetimi cephesinden kayda aldırılan hisselerin rehin verilerek kredi alınması için bu işlemin yapıldığı bilgisi geliyor. Ancak bu hisseler rehin bile verilse ödeme yapılmadığı zaman borç veren kurumun sahipliğine geçiyor.

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Galatasaray Sportif A.Ş. hisse senetlerinin satışı ve/veya rehnedilmesi suretiyle finansman temin edilmesine yönelik düşüncelerin çeşitli kereler dile getirildiği ve 9 Temmuz 2011'de genel kuruldan buna ilişkin yetki talep edildiği belirtilerek, ''9 Temmuz 2011 tarihli olağanüstü genel kurulda üyelerimiz tarafından yönetim kurulumuza verilen yetkiler çerçevesinde bu düşüncemizi uygulamaya başlamış bulunmaktayız. Öncelikle belirtmek isteriz ki, bazı gazetelerin sütunlarında yer aldığı gibi GS Sportif A.Ş.'nin yüzde 22'lik bir blok satış kararı yoktur ve böyle bir uygulama kesinlikle gündemimizde değildir'' denildi.

''Konuyla ilgili devam etmekte olan çalışmalarımız sonucunda sermaye piyasalarından finansman temin ederek aşağıdaki sorunları çözme gayreti içerisindeyiz'' ifadeleri kullanılan açıklama şöyle devam etti:

''Bunlar; kulübümüzün GS Sportif A.Ş.'ye olan borçlarının yürürlükteki SPK mevzuatı ve uygulamaları çerçevesinde izin verilen asgari tutarlara indirilmesi, Türk futbolunda 4 Temmuz'da başlayan inceleme süreci neticesinde spor kulüplerinin hisselerinde meydana gelen manipülatif hareketlerin önlenmesi, yine temmuz ayı içinde Avrupa'nın bazı ülkelerinde oluşan kriz nedeniyle İMKB'de oluşan düşüş trendi neticesinde SPK hisselerde derinlik yaratmak ve destek olmak amacıyla şirketlerin kendi hisselerinde alım satım işlemine izin vermiştir.

Bunun neticesinde piyasadaki gelişmelere göre Galatasaray Spor Kulübü ve GS Sportif hisselerinde sınırları peşinen ve çok net olarak tespit edilmek kaydı ile aktif alıcı ve satıcı olabilecektir. Bir kez daha belirtmekte yarar görmekteyiz ki, bazı gazetelerin iddia ettiği gibi GS Sportif A.Ş.'nin yüzde 22'lik bir blok satış kararı yoktur ve büyük rakamlara ulaşan bir blok satış söz konusu değildir.''