BIST 10.195
DOLAR 32,37
EURO 34,66
ALTIN 2.383,89
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray'da gönderilecek futbolcular

Galatasaray çalkantılı günler yaşıyor. Yönetim kötü gidişe 'dur' demek için kolları sıvadı.

Abone ol

Başkan Adnan Polat'sız toplanan yönetim "devam" dedi. Fakat büyük operasyon için düğmeye basıldı. Hem yönetimde hem de futbol takımında köklü değişiklikler yapılacak. Takvim gazetesine göre sarı kırmızılı yönetim 6 kritik karar aldı.

Takımda Kewell, Misimovic ve Insua gönderilecek, Servet, Ali Turan, Ayhan, Barış ve Aydın'a yol verilecek. Ara transferde yeni isimler kadroya alınacak. İşte o adımlar:

1- Sezgin'in istifası bu kez kabul edilecek
Alınan her kötü sonuç sonrasında görevi bırakması beklenen Sportif Direktör Adnan Sezgin'in artık istifa etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Başkan Adnan daha önce 6 kez istifadan döndürdüğü Sezgin'e bu kez 'dur' demeyecek.

2- Hakan Şükür'e birkez daha teklif sunulacak
Rijkaard'ın gönderilmesinin ardından kendisine yapılan sportif direktörlük teklifini kabul etmeyen Hakan Şükür'le yeniden görüşülecek. Şükür'ün yetki alanlarının sınırları genişletilecek. Yeniden kulübe kazandırılması için tüm şartlar zorlanacak.

Yönetimde ilk istifa
Galatasaray'da sular durulmuyor. Kötü gidişat yönetimde ilk istifayı da beraberinde getirdi. Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Cemal Özgörkey görevinden istifa etti. 

3- Kewell, Misimovic ve Insua gönderilecek
Yönetim en büyük operasyonu takım içinde yapacak. Teknik direktör Gheorghe Hagi'nin performansından memnun olmadığı Misimovic ve Insua ile devre arasında yollar ayrılacak. Sakatlıktan sonra bir türlü beklenen performansı gösteremeyen Kewell'ın da artık sözleşmesi de uzatılmayacak.

4- Türk kadrosunda büyük bir revizyon yapılacak
Hagi'nin Manisa yenilgisi sonrasında "Sahada bazı futbolcular garip davranışlar içindeydi" diyerek hedef gösterdiği Servet'e yol gösterilecek. Milli futbolcuyla birlikte Ali Turan, Ayhan, Barış ve Aydın'a da "Kendinize takım bulun" denilecek.

5- İki süper yabancı üç yerli alınacak
Kadrodan birçok isim gönderileceği için Ocak ayında transfer çalışmalarına hız verilecek. Hagi'nin isteyeceği iki önemli yabancı oyuncu kadroya katılacak. Bu futbolculardan birinin Rumen Alexe olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca yurt içinden Gaziantepli Orhan Gülle, Manisa'dan Yiğit İncedemir ve Büyükşehir'den Gökhan Süzen transfer edilecek.

6- Altyapıdan G.Saray ruhu getirilecek!
Türkiye'nin en iyisi olan Galatasaray altyapısına artık daha fazla önem verilecek. Antrenör Tugay Kerimoğlu'nun Hagi'ye önerdiği Cumhur, Berkin, Berk ve Anıl kadroya alınacak. Emre Çolak'a artık takımda daha fazla yer verilecek. Böylece takımdaki Galatasaray ruhu yeniden geri getirilecek