BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray iki ileri bir geri!

Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Eskişehirspor önünde sezonun en iyi futbolunu oynayan Galatasaray bir kez daha Gaziantepspor karşısına çıktı ama yine mağlubiyetten kurtulamadı.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray, deplasmanda Gaziantepspor'a konuk oldu. Karşılaşmada bir topu direkten dönen sarı kırmızılı takım sezon başından bu yana ileriye yönelik biraz ışık verip kazandığı haftaların sonrasında kaybetme alışkanlığını bu maçta da sürdürmüş oldu.



Spor Toto Süper Lig 21. hafta mücadelesinde Galatasaray, deplasmanda Gaziantepspor'un konuğu oldu.

Kamil Ocak Stadı'nda oynanan karşılaşmada Gaziantepspor sahadan 1-0 galip ayrılarak üç puanı alan taraf oldu.

Karşılaşmada Gaziantepspor'un galibiyet golünü 5. dakikada Ismael Sosa kaydetti.

Bu mağlubiyetin ardından geçtiğimiz hafta kendi sahasında belkide sezonun en etkili futbolunu ortaya koyan Galatasaray ligde 29 puanda kaldı. Dokuz gün önce Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında kendi sahasında rakibini 3-2 yenmeyi başaran Gaziantepspor ise ligde aldığı bu galibiyetle puanını 34'e yükseltmeyi başardı ve maç fazlasıyla lig sıralamasında Beşiktaş'ın üzerine çıktı.

PINO, ARDA VE AYHAN

Sarı kırmızılı takımda Gaziantepspor karşısında üç oyuncunun eksikliği gözle görülür şekilde hissedildi.

Geçtiğimiz hafta Eskişehirspor önünde sezonun en iyi futbolunu oynayarak kazanan Galatasaray, 9 gün aradan sonra bir kez daha Gaziantepspor karşısına çıktı.

Sarı-kırmızılılarda bu deplasmanda sakatlıkları süren Pino ve Arda Turan forma giyemedi. Bursaspor maçında kırmızı kart gören Ayhan Akman da cezası nedeniyle kadroda yer almadı.

Öte yandan bugünkü maçı yaklaşık 3 bine yakın Galatasaray taraftarının izlediği öğrenildi.

GAZİANTEP FIRTINA GİBİ BAŞLADI

Sahaya Zapata, Serkan, Servet, Neill, Hakan Balta, Sabri, Cana, Culio, Kazım, Anıl, Stancu 11'i ile maça başlayan Galatasaray karşılaşmanın ilk dakikalarında rakibinin yoğun baskısına maruz kaldı. Sarı kırmızılı takımda teknik direktör Gheorghe Hagi savunma kurgusunu Serkan, Servet, Neill ve Hakan Balta dörtlüsüyle oluştururken karşılaşma öncesinde sakatlığı dolayısıyla kadrodan çıkarılan Harry Kewell'ın yerine ise genç Anıl Dilaver forma şansı buldu.

Ev sahibi Gaziantepspor ise kadroda eksiklerinin olmayışı ve son haftalarda üst üste galip gelmenin de verdiği moralle maça istediği tempoyu yakalayarak başladı. Bu baskının ardından ev sahibi ekip 5. dakikada Sosa'nın golüyle öne geçti.

Atılan uzun pasta Cenk Tosun, Servet'e rağmen yükselip topu Ismael Sosa'nın önüne indirdi. Arjantinli oyuncu, sağdan ceza alanına girdi. Kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Sosa yerden sert vurdu, kaleci Zapata'nın bacaklarının arasından geçen top ağlarla buluştu. Golde kalesinden çıkmak için zamanlama hatası yapan Kolombiyalı kaleci Zapata'da sarı kırmızılı formayla çıktığı 4. maçında 6. golünü yemiş oldu.

GALATASARAY HÜCUMDA AKSADI

Sarı kırmızılı takim maçın henüz başında golü yemesinin ardından oyuna istediği ritmi getiremedi. Özellikle hücumda Stancu'nun yoğun çabaları takım arkadaşları tarafından destek göremeyince ilk yarıda sarı kırmızılı takim pozisyon üretemedi.

Galatasaray'ın ilk yarıdaki en tehlikeli gol pozisyonu yediği golden iki dakika önce yaşandı.

2. dakikada sağ kanattan Kazım'ın falsolu ortasında kale sahası içine yönelen topa harketlenen Bogdan Stancu topa hamle yaptı. Kalesinden çıkan Litvanyalı kaleci Karcemarskas Rumen futbolcunun pozisyonunu bozunca Galatasaray karşılaşmada geliştirdiği ilk atakta golle tanışamadı.

ANIL'IN YERİNE BAROS

İlk yarıda istediği hücum varyasyonlarını sahaya yansıtamayan sarı kırmızılı takımda ikinci yarıda Çek golcü Milan Baros genç futbolcu Anıl Dilaver'in yerine görev yaptı. Sarı kırmızılı takım Baros'un girişiyle rakip yarı alanda daha fazla topa sahip olsa da beklenen baskı ve gol pozisyonları gelmedi.

Ancak karşılaşmada asıl konuşulması gereken konu Gaziantepspor'un sahada inanılmaz bir direnç ve oyununu rakibine kabul ettirme istediği oldu. Devre arasında yapılan transferlerle gücüne güç katan ev sahibi ekip karşılaşmanın bazı bölümlerinde oyunu tamamen rakip yarı sahaya yıktı ve sadece göze hoş gelen futbol oynamak isteyen bir takım görüntüsünü maçı izleyenlere sonuna kadar hissettirdi.

CULIO'NUN ŞUTU DİREKTE PATLADI

Karşılaşmada Galatasaraylıları en fazla heyecanlandıran dakika ise 66'ydı. Bu dakikada bir topu direkten dönen sarı kırmızılıl takımda pozisyonun kahramanı Culio'ydu.

Kazım'un uzun pasında Yekta sol kanatta topa hareketlendi. Rakibine rağmen topu alıp kaleye yöneldi. Geri bıraktığı topa Culio yayın solundan çok sert vurdu. Top üst direkte patladı. Mücadelenin kalan dakikalarında Galatasaray'da Sabri'nin yerine oyuna giren Yekta orta sahaya biraz daha direnç katsa da hücumsal anlamda takımına ekstra katkı yapamadı.

Sarı kırmızılı takım maçın son dakikalarında şişirme toplarla Gaziantepspor ceza sahasına yüklenmeye çalışsa da gol bulmayı başaramadı ve maç 1-0 Gaziantepspor galibiyetiyle sona erdi.

MAÇIN İLK YARISI DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

4. dakikada, Cenk Tosun savunma arkasına kafa ile topu sarkıttı, topa iyi hareketlenen Sosa, ceza sahası içinde topla buluştu ve topu Zapata'nın bacak arasından ağlara gönderdi. 1-0.

10. dakikada, Wagner'in pası ile ceza sahası içine giren Popov, şutunu çekmekte gecikince Servet araya girerek tehlikeyi önledi.

19. dakikada, Galatasaray önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Hakan Balta'nın pasında Stancu göğsüyle kontrol etmek isterken top sekti ve Culio'ya gitti. Culio'nun ceza sahası içine çevirdiği topa Stancu kafa ile güzel bir vuruş yaptı ve Karcemarskas son anda kontrol etti.

34. dakikada, Sosa'nın penaltı noktasına yaptığı ortayı Elyasa göğsü ile kontrol ederek düzeltti, sol ayağıyla vuruşa hazırlanırken savunma araya girerek tehlikeyi önledi.

35. dakikada, Stancu'nun ceza sahasına gönderdiği serbest vuruşta, Emre Güngör kafa ile topu kornere gönderdi. Stancu'nun köşe vuruşu kaleci Karcemars'ta kaldı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]


MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

47. dakikada, ani gelişen Gaziantepspor atağında Sosa topla buluştu ve hızla ceza sahasına girdi, bu oyuncunun şutu Zapata'da kaldı.

66. dakikada, Yekta Kurtuluş sol kanattan pres yaptı ve topu kaptı. Yekta topu Culio'nun önüne bıraktı, bu oyuncunun sert şutu üst direğe çarparak havalandı, pozisyon autla sonuçlandı.

78. dakikada, ceza sahasına gönderilen uzun topu Baroş indirdi, Yekta vurmadan Yalçın araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

82. dakikada, yay üzerinde altığı topu Hakan'ın üstünden aşırtarak ceza sahasına giren Wagner yerde kaldı, hakem Yunus Yıldırım devam ettirirken, kırmızı-siyahlılar bu karara itiraz etti.

88. dakikada, ceza sahasında 3 rakibi arasından çıkmak isteyen Culio düştü ve topu kaybetti, ani gelişen Gaziantepspor atağında, Yekta kayarak Olcan'ın gitmesine izin vermedi.

Dk. 90 artı birde ceza sahası içine gönderilen pası Kazım, Baroş'a indirdi, bu futbolcunun şutu üstten auta çıktı.
Galatasaray beraberlik şansını kullanamadı.

Dk. 90+2 de Servet'in uzun pasına Baroş hareketlendi, Karcemarskas çıktı ve mutlak golü yatarak önledi.

Stat: Kamil Ocak
Hakemler: Yunus Yıldırım, Muhittin Gürses, Mustafa Sönmez
Gaziantepspor: Karcemarskas, Elyasa, Emre Güngör (Dk. 55 Yalçın), Murat Ceylan, Ivan De Souza, Dany Nounkeu, Sosa (Dk. 76 Olcan Adın), Cenk Tosun, Wagner (Dk. 87 Zurita), Hürriyet, Popov
Galatasaray: Zapata, Lucas Neill, Lorık Cana, Hakan Balta, Serkan Kurtuluş, Culıo, Stancu, Sabri (Dk. 64 Yekta Kurtuluş), Anıl (Dk. 46 Mılan Baros), Servet, Kazım
Gol: Dk. 4 Sosa (Gaziantepspor)
Sarı kart: Dk. 90 Karcemarskas (Gaziantepspor)