BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray Braga'dan turla döndü

Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda Braga'yı deplasmandda 2-1 yenen Galatasaray son 16 takım arasına kaldı.

Abone ol

Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda Braga'yı deplasmandda 2-1 yenen Galatasaray son 16 takım arasına kaldı.

Braga'da 32. dakikada Marcio Mossoro'nun golüyle yenik duruma düşen Galatasaray'ı ikinci tura taşıyan golleri ikinci yarıda, 58. dakikada Burak Yılmaz, 78. dakikada ise Aydın Yılmaz kaydetti.

Galatasaray'ın gruptaki rakibi Romen ekibi Cluj ise deplasmanda Manchester United'ı 1-0 yenmesine rağmen ikili averajla sarı-kırmızılıların gerisinde kaldı.

Braga Şehir Stadı'nda yakın tarihinin en önemli maçlarından birine çıkan Türkiye şampiyonu, ilk yarıda çok etkisiz bir futbol oynadı ve kalesinde çok sayıda gol fırsatı verdi.

Önce Muslera'nın ardından Melo'nun uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Mossoro, ceza yayı üzerinde topu düzelterek Uruguaylı kalecinin solundan sarı kırmızı kaleye göndererek takımını öne geçirdi.

Kura 20 Aralık'ta


1-0 sona eren ilk yarının ardından Fatih Terim, ikinci yarıya sahanın etkisiz oyuncularından Hamit Altıntop ile Johan Elmander'in yerlerine Nordin Amrabat ile Aydın Yılmaz'ı alarak başladı.

Manchester'den Cluj'un gol attığı haberiyle artık kaybedecek hiçbir şeyi kalmayan sarı kırmızılılar, Amrabat'ın ortasına takımın golcüsü Burak Yılmaz'ın vurduğu kafayla önce beraberliği yakaladı.

20 dakika sonra da Selçuk İnan'ın topuk pasıyla sol kanatta buluşan Albert Riera'nin ortası golü getirdi.

Braga savunması, altıpas üzerine düşen topu uzaklaştıramayınca topu önünde bulan Felipe Melo'nun şutunu Braga kalecisi Quim ancak çelebildi; topla buluşan Aydın Yılmaz, takımını öne geçiren golü kaydetmekte zorlanmadı.

Grubu Manchester United'ın ardından ikinci sırada bitiren Galatasaray'ın rakibi 20 Aralık'ta çekilecek kurayla belli olacak.

Galatasaray'ın olası rakipleri ise, Bayern Munih, Juventus, Barcelona, Schalke, Borussia Dortmund, Malaga ve Paris Saint Germain.

Maç sonunda konusan Fatih Terim,"1. yarı çok da iyi oynamadık. Burada 'Manchester nasılsa yener' psikolojisi var gibiydi. Planladığımız şeyler için daha çok çalışmamız gerekiyor. Taraftarlarımızın sabır ve anlayış göstermesini istiyorum" dedi.