BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Futbolda yaş sınırının kaldırılması

Spor Toto 3. Lig'de yaş sınırının kaldırılmasına yönelik düzenlenen kampanyada toplanan imzalar, Başbakan Erdoğan'a sunulacak

Abone ol

Hüseyin Yeşilkavak - Spor Toto 3. Lig'de uygulanan yaş sınırının kaldırılmasına yönelik, ''Futbolda yaş sınırı kaldırılsın'' adıyla düzenlenen kampanyada toplanan imzalar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. 

''Futbolda yaş sınırı kaldırılsın'' kampanyasını başlatan Ankara Demirspor İletişim ve Reklam Sorumlusu Rüya Çakır, AA muhabirine, yaş sınırlamasının 3. Lig'de 2 yıldır uygulandığını söyledi. 

Yaş sınırlaması uygulamasına bu yıl Bölgesel Amatör Lig'de de (BAL) geçildiğini belirten Çakır, ''Buna göre, Spor Toto 3. Lig'de takımlar kadrolarında 24 yaşından büyük 6 oyuncu bulundurabiliyor. Bunlardan en fazla 4'ünü maçlarda oynatabiliyor. Bu sene BAL'a da 27 yaş sınırı getirildi. Orada da aynı şekilde olacak'' dedi. 

Çakır, bu sınırlamanın ''gençlerin önü açılsın'' diye yapıldığını ancak 2 yıldır böyle bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayarak, ''Şu an bir çok insan mağdur durumda. Bu yaşa kadar hep futbolla uğraşmış, meslek edinmiş insanlardan, birden bire artık gelip de 'sen kontenjansın yaşlandın' deyip başka meslekler yapmasını bekliyorsunuz. Böyle olunca çok sayıda arkadaşımızın mağdur olduğunu gördük'' diye konuştu. 

 Toplanan imzalar Başbakan Erdoğan'a

Futbolcuların mağduriyetinin giderilmesi için sosyal medya üzerinden bir kampanya oluşturmaya karar verdiğini anlatan Çakır, kısa sürede gereken ilgiyi gördüğünü söyledi. 

Çakır, sosyal paylaşım sitelerinde gereken ilgiyi görünce imza kampanyası başlattıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

''Kısa sürede profesyonel futbol liglerinde mücadele eden 47 kulübün tüm oyuncuları kampanyamıza imzalarıyla destek verdi. Tek eksiğimiz Spor Toto Süper Lig takımları oldu. Süper Lig'den en az 1 kulüpten destek gelse çok daha güzel olacak, daha çok sesimiz duyulacaktı. Ankaragücü-Kızılcahamamspor maçında futbolcular üzerinde 'futbolda yaş sınırlaması kaldırılsın' yazılı tişörtlerle maça çıktı. Onların desteği çok güzeldi. Kampanyada toplanan imzaları bu akşam İstanbul'da TFF'nin tüm kulüp başkanlarına vereceği iftar yemeğinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sunacağız. Başbakanımızın sorunun çözümüne yönelik gerekenleri yapacağına inanıyoruz.'' 

 Futbolcuların umudu Hakan Şükür

Spor Toto 2. Lig takımlarından Çamlıdere Şekerspor'un 34 yaşındaki savunma oyuncusu Cevat Macit de kampanyaya destek veren futbolcuların başında geliyor. 

Macit, kontenjan sınırlaması nedeniyle çok sayıda futbolcunun evlerine ekmek götüremediklerini ve çok zor durumda bulunduklarını kaydetti.

Macit, ''Futbolcuların sorunlarını mecliste en iyi futbolun içinden gelen milletvekili Hakan Şükür bilir. Hakan Şükür'den futbolcuların sesine kulak vermesini ve bu soruna bir çözüm yolu üretmesini diliyoruz'' dedi.