BIST 10.056
DOLAR 32,21
EURO 34,79
ALTIN 2.420,36
HABER /  SPOR

Futbolda eşek şakası

Gençlerbirliği'nde futbolcuların malzemeciye yaptığı şaka beraberinde bir dizi trajikomik olayı getirdi!

Abone ol

Gençlerbirliği'nde bazı futbolcuların yüzme bilmeyen malzemecisi Muharrem Kocaman'a yaptıkları sulu şaka, beraberinde Türk filmlerini aratmayan olaylar yaşanmasına neden oldu.

Gençlerbirliği'nde geçtiğimiz gün yaşanan ve aralarında Ali Cansun ile Sedat Yeşilkaya'nın bulunduğu bazı futbolcuların yüzme bilmeyen takım malzemecisi Muharrem Kocaman'ı havuza atmaları, beraberinde bir takım trajikomik olayların yaşanmasına neden oldu.

Olaylar zinciri şöyle gelişti:

"Takımın geçtiğimiz gün yaptığı antremanın ardından futbolcular dinlenme amaçlı olarak kullanılan havuz bölümüne geçtiler. Daha önce de teknik heyete havuz şakası yapan futbolcular, bu sefer malzemeci Muharrem Kocaman'ı hedef aldılar. Yüzme bilmeyen Kocaman'ı havuza atan futbolcular, olaya gülerken, takımın ikinci kaptanı İsmail Güldüren'in şakayı devam ettirmesi az kalsın faciaya neden oluyordu. Kocaman'ın kafasını suyun içinde tutan Güldüren, Kocaman'ın nefessiz kalarak, bilincinin kaybolmasına neden oldu. Durumun fark edilmesi üzerine kırmızı-siyahlı oyuncular Kocaman'ı havuzdan çıkararak ilk müdahaleyi yaptı. Dilinin soluk borusuna kaçması nedeniyle nefes alamayan Kocaman'ı futbolcu Sedat Yeşilkaya hayata döndürdü.

Yeşilkaya'nın müdahalesiyle yeniden hayata dönen Kocaman, bu sefer de yanlış bir haberin kurbanı oldu. Sulu şakanın duyulması üzerine Teknik Direktör Mesut Bakkal, futbolculara malzemeciye ödemek üzere toplam 250 YTL'lik para cezası kesti. Ancak bu rakam, bir ajans tarafından 250 bin YTL olarak duyrulunca ve olay gazetelerde yer alınca Kocaman'ın 'milyarder' olduğunu duyan akrabaları, 'talihli-talihsiz malzemeciyi' abluka altına aldı. Kocaman'ı telefonla arayan ve evine gelen akrabaları, Kocaman'dan para taleplerinde bulundular".

Yaşanan olayların ardından İHA muhabirinin sorularını, kendisini ölümden kurtaran Sedat Yeşilkaya ve havuza atanlar arasında yer alan Ali Cansun ile havuz başında neşeli bir şekilde cevaplayan malzemeci Muharrem Kocaman, "Havuza bornoz götürmek için indiğimde, futbolcuların bana bakarak güldüklerini gördüm. Daha önceden sulu şakalar yapıldığını bildiğim için havuzdan uzak durmaya çalıştım ama başaramadım. Futbolcular beni havuza attı" dedi. Havuza atıldıktan sonra İsmail Güldüren'in başını suyun içine iki defa sokmasıyla sersemlediğini anlatan Kocaman, olayın şokunu, "Kendimi kıyıya zor attım" sözleriyle dile getirdi.

Kocaman'ın 'hayatını kurtaran' Sedat Yeşilkaya ise "Muharrem abi havuzdan ilk çıktığında durumu çok da kötü değildi. Baki kalp masaji yapmaya kalkışınca durumu kötüleşti. Yüzüne baktığımda yüzü mosmor olmuştu. Ağzı kitlenmişti. Ben çenesi açtım ve Tuna dilini yakalayarak dışarı çıkardı. Daha sonra Muharrem abi yine bayıldı. Bu sırad, 2 kat yukarıda bulunan doktor çağrıldı, ama o da şakaları bildiği ve kendisine yapılacağını tahmin ederek ilk önce gelmedi. Sonra durumun ciddiyetini anlayınca geldi. Muharrem abi bizi çok korkuttu, öteki tarafa gitti ve geldi" diye konuştu. Yeşilkaya'nın 'öbür tarafa gitti ve geldi' sözüne Muharrem Kocaman, "Sedat senin için öbür tarafta hiç iyi konuşulmuyor" karşılığı verdi.

Kocaman, sulu şakanın Teknik Direktör Bakkal tarafından futbolcuların kendisine vermek üzere toplanan 250 YTL'nin basına 250 bin YTL olarak yansımasının da kendisini zor durumda bıraktığını söyledi.

Haberin akrabaları tarafından duyulmasından sonra telefonunun hiç susmadığını bildiren Kocaman, "Son olarak eşim aradı. Onu da akrabalarımız aramış. Bize borç para versin diye. Eşim de alacağımız paranın 250 YTL olduğunu söylemiş. Eve gelen akrabalarımız, 'size mi inanacağız, gazeteye mi inanacağız' dedikten sonra küsüp gitmişler" diye konuştu.

Kocaman, çıkan haberlerin ardından Maliyecilerin yakında peşine düşeceğini dile getirirken, Sedat Yeşilkaya ise "Gerçekten ceza 250 bin YTL olsaydı seni gerçekten öldürürdük" diyerek Kocaman'a takıldı. Sadet Yeşilkaya ve Ali Cansun, yaşanan olaydan korktuklarını ve gerekli dersleri çıkardıklarını belirttiler.