BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Futbol şiddetini medya körüklüyor

"Futbol" denilince akıllara "Şiddet" gelir oldu. Her maç yaşanan bıçak ve silahların konuştuğu kavgalar, insanları tedirgin ediyor. Medya ise yangına körükle gidiyor.

Abone ol

Tuna Serim, futbolda kronik artış gösteren şiddete değindi. Serim'e göre şiddetin temeli spor programlarında ahkam kesen yorumcular. Serim "Futbolda şiddetin kaynağı!"nın köküne indi. Ve karşımıza reyting için her şeyi yapabilecek medya çıktı.

HERKES futbolda şiddetin nasıl önleneceğinden söz ediyor. Futbolda şiddet, Türkiye'nin kanayan fakat önlenemeyen yaralarından biri. Cezalar, LÜTFEN'ler, uyarılar, şiddeti azaltamıyor.

Şiddet uygulayanlarla yapılan konuşmalar hepsinin spor tartışmalarının hastası olduğunu ortaya çıkarıyor, yâni TV'lerde spor yorumcularının dediklerini bu adamlar kafalarında daha da büyütüp, sonra bıçakla, yumrukla saldırıya geçiyorlar.

Pazar akşamı Trabzonspor Basın Sözcüsü, yenilgiyi bir anlamda teşvik primine bağladı, bunu bastıra bastıra söyledi ve hedef gösterdi. Ardından TRT'nin Stadyum programında sunucu, bu sözleri dinleyip yüzünü buruşturdu, onaylar şekilde "Gaziantepspor daha önceki haftalarda neredeydi" diye konuştu. Düşünün, devletin televizyonunda, tarafsız olmak adına teşvik primi iması yapılıyor.

Diğer kanallardaki futbol programcılarının yaptıkları tahriklerden söz etmiyorum, onlarınki tam anlamıyla felâket. Bu hafta da Gaziantepspor'un haklı galibiyetini dillerine dolayıp kitleleri tahrik edecekler mi göreceğiz.

YAZI:Tuna SERİM
TERCUMAN