BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,55
ALTIN 2.490,36
HABER /  GÜNCEL

Fukuşima'da radyoaktif sızıntı devam ediyor

Japonya'da Fukuşima Nükleer Santralı'nda çalışan işçiler, bir haftada ikinci kez, hasarlı reaktör binasından buhar çıktığını açıklarken santralın işletmecisi TEPCO ilk kez, santraldan denize radyoaktif su sızıntısının devam ettiğini kabul etti.

Abone ol

Japonya'da Fukuşima Nükleer Santralı'nda çalışan işçiler, bir haftada ikinci kez, hasarlı reaktör binasından buhar çıktığını açıkladılar.

Santralı işleten Tokyo Elektrik Enerjisi Şirketi (TEPCO) buharın nereden geldiğini ve sebebini henüz belirleyemediklerini açıkladı.

TEPCO, dün de ilk kez, santraldan denize radyoaktif su sızıntısının devam ettiğini kabul etti.

Japonya hükümeti bu açıklamaların ardından gereken önlemlerin geciktirilmeden alındığını duyurdu.

Yetkililer, santraldan yükselen buharın endişe yarattığını, tamamen soğutulmuş olması gereken hasarlı reaktörün içinde bir yerde hâlâ su kaynadığının işareti olduğunu belirtiyorlar.

Reaktörü soğutmak için işçiler hâlâ reaktöre su pompalıyorlar ve yetkililer kullanılan suyun, kaynama noktasının çok altında olması gerektiğini vurguluyor.

BBC Tokyo muhabiri Rupert Wingfield-Hayes, son gelişmelerin TEPCO'nun reaktörün hasar durumu ve sızıntılar konusunda tam bir bilgiye sahip olmadığını gösterdiğini belirtiyor.

Bundan önce en son 18 Temmuz'da reaktörden buhar çıktığı belirlenmişti.

2011 yılında meydana gelen deprem ve onu takip eden tsunamide zarar gören Fukuşima nükleer santralında geçtiğimiz aylarda beş elektrik arızası belirlenmişti.

TEPCO yetkilileri, dün yaptıkları açıklamada, nükleer santralın büyük olasılıkla, denize radyoaktif su sızdırdığını söylemişlerdi.

Nükleer uzmanlar, uzun süredir bu tür bir sızıntıdan şüpheleniyordu ancak TEPCO yetkilileri bugüne kadar bu iddiaları reddetmişlerdi.

TEPCO geçen ay reaktörün su tanklarında yeni bir radyoaktif sızıntı belirlediklerini açıklamışlardı.