BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.442,65
HABER /  DÜNYA

’’Frene bas’’

Kadıköy’de kendilerine ‘Perşembe Akşamı Bisikletçileri’ adını veren bir grup bisikletçi, kazalarda hayatını kaybeden bisiklet sürücüleri içi...

Abone ol

Kadıköy’de kendilerine ‘Perşembe Akşamı Bisikletçileri’ adını veren bir grup bisikletçi, kazalarda hayatını kaybeden bisiklet sürücüleri için eylem yaptı.

’’FRENE BAS’’
Kendilerine ‘Perşembe Akşamı Bisikletçileri’ adını veren bir grup, son bir hafta içerisinde meydana gelen ölümlü bisiklet kazalarına dikkat çekmek amacıyla eylem yaptı. Geçtiğimiz günlerde Tolga Beğenir (19) ile İstanbul Maltepe’de Zihni Şahin adlı iki bisikletlinin hayatını kaybettiği kazalardan dikkatsiz sürücüleri sorumlu tutan grup, Kadıköy Bostancı Sahili’nde toplandı. ‘Frene bas’ yazılı dövizler taşıyan eylemciler, “Tolgalar ölmesin, Zihniler ölmesin”, “Kornaya basma frene bas” şeklinde sloganlar attı. Grup daha sonra kazalarda hayatını kaybeden arkadaşlarının resimlerini taşıdıkları bisikletlerinin ışıklarını yakıp kapayarak dikkatsiz sürücülere dikkat çekmeye çalıştı. Bir süre sahilde tur adan bisikletçiler, bir süre yolu trafiğe kapattı.

’’LÜTFEN BİZİ ÖLDÜRMESİNLER’’
Grup adına açıklama yapan Nurbanu Molla, “Bizim bisiklet yolundan çok daha önce dikkat çekmek istediğimiz bir şey var; yaygın sürücü algısını değiştirmek. Çünkü sürücülere göre bisikletli trafiğin serserisidir, trafiği aksatan bir yaratıktır, sivrisinektir. Bizi hiçbir zaman görmezler, dikkate almazlar. Çarpıp ölümlere sebep olurlar. Bayramın 3’ncü gününde gördük Tolga öldü, bayramın son günü Zihni burada, Dragos Sahil Yolu’nda öldü. Bir tek şey istiyoruz biz sürücülerden; biz varız, lütfen bizi öldürmesinler. Yaptığımız tek şey bisiklete binmek” dedi.
Grup, 18 Ağustos Pazar günü Caddebostan Sahil Yolu’ndan Dragos’a kadar bisikletle eylem yapacaklarını duyurdu.
(İHA)