BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Frattini: Kaddafi'nin tek seçeneği istifa

İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini Libya lideri Muammer Kaddafi'nin önünde istifa dışında bir seçenek olmadığını söyledi.

Abone ol

İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini Libya lideri Muammer Kaddafi'nin önünde istifa dışında bir seçenek olmadığını söyledi.

Frattini, Libya Temas Grubu toplantısı sırasında gazetecilere konuştu

Franco Frattini, isyancıların oluşturduğu Ulusal Geçici Konsey'in artık Libya hükümetinin meşru temsilcisi olarak görüleceğini belirtti.

Frattini bu açıklamaları, İstanbul'daki Libya Temas Grubu toplantısı sırasında gazetecilere yaptı.

Libya Temas Grubu'nun dördüncü toplantısı, Türkiye ile bir önceki toplantının ev sahibi Birleşik Arap Emirlikleri'nin eş başkanlığında, Çırağan Sarayı'nda yapılıyor.

NATO ve Arap Birliği dışişleri bakanları, toplantıda Libya'daki askeri operasyonlarda kaydedilen ilerlemeyi değerlendirip, bundan sonra yapılacakları planlıyor.

Libya Temas Grubu, Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilcisi Abdelilah El Hatip'in Trablus'a gitmesi gerektiği görüşünde.

Abdelilah El Hatip'in Muammer Kaddafi'ye yeni bir ateşkes önerisini iletmesi bekleniyor.

Fransa daha önce Libya hükümetinin bazı üyeleri ile temasta olduğunu açıklamıştı.

Temaslarda Libya lideri Muammer Kaddafi ve ailesinin üzerinde anlaşılan bir tarihte görevden ayrılmasının mümkün olup olmadığı da gündeme geldi.

Geçici Ulusal Konsey'in üyeleri, bu yönde herhangi bir önerinin Birleşmiş Milletler aracılığı ile gelmesi gerektiğini, öneriyi değerlendirmek için zamana ihtiyaç duyduklarını söylüyor.

Davutoğlu: Trablus rejimine baskılar sürmeli

Öte yandan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Libya'ya yönelik Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları uyarınca Trablus rejmi üzerinde baskıların sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Ahmet Davutoğlu, bunun Ulusal Geçiş Konseyi ile işbirliği içinde yapılması gerektiğini belirtti.

Davutoğlu, "Libya'da daha güvenilir ve halkın meşru taleplerine cevap veren bir geçiş sürecinin oturtulması çok önemli" dedi.