BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Fransızlar dini simgelere kafayı takmış

Laikliğin doğduğu yer Fransa tartışılacak bir yasa teklifine hazırlanıyor. Dini simgeler çocukların olduğu yerde yasaklanabilir.

Abone ol

Fransızların çoğunun, dini simgelerin gözle görülür bir şekilde taşınmasıyla ilgili mevcut yasağın genişletilmesinden yana olduğu belirtildi.

BVA kamuoyu araştırma şirketinin anketine göre Fransızların yüzde 86'sı, dini ve siyasi simgelerin gözle görülür bir şekilde özel veya devlet okullarında ya da kreşlerde taşınmasına karşı çıkıyor. Katılımcıların yüzde 83'ü bu yasağın özel şirketlerde de uygulanmasından yana.

KADINLARIN BAŞÖRTÜ TAKMASINA KARŞI ÇIKIYORLAR

Ifop kamuoyu araştırma merkezinin geçen hafta yaptığı anket, Fransızların yüzde 84'ünün, süpermarket, özel sağlık merkezleri, özel kreş ve okullar gibi kamuya hizmet veren yerlerde kadınların başörtü takmasına karşı çıktığını ortaya koymuştu.

Paris temyiz mahkemesi, özel bir kreşte başörtü taktığı için işine son verilen kadının şikayetini geçen hafta haklı bulmuş ve derhal işe alınmasını talep etmişti.

KREŞTE BAŞÖRTÜ TAKAN KADIN LALİKLİĞE GÖLGE DÜŞÜRDÜ 

İçişleri Bakanı Manuel Valls, temyiz mahkemesinin kararına tepki göstermişti. Mecliste konuşan Vals, ''üzüntü'' ile karşıladığını belirttiği kararın, ''laikliğe gölge düşürdüğünü'' iddia etmişti.

DİNİ SİMGELER ÇOCUKLARIN BULUNDUĞU YERDE YASAKLANSIN 

Milletvekili sıfatıyla 2010 yılındaki duruşmalarda davalı kreşten yana tavır aldığını gizlemeyen Vals, ''dini simgelerin çocukların bulunduğu yerlerde yasaklanmasına'' ilişkin bir yasa teklifi sunacağını söylemişti.