BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Fransız dergisine saldırı! Kafasına böyle sıktı

Fransa'nın başkenti Paris'teki haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo gazetesinin binasına yapılan saldırı anı görüntülendi.

Abone ol

Fransa'nın başkenti Paris'teki haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo gazetesinin binasına yapılan saldırı anı kameralar tarafından görüntülendi.

FRANSA CHARLIE HEDBO SALDIRI ANINDAN ŞOK KARELER (TIKLAYIN)

2'si polis 12 kişinin öldürüldüğü olayda IŞİD'in giyim tarzını andıran kişilerin ellerinde uzun namlulu silahlarla saldırıyor.

Otomobilden inen silahlı iki kişi, koşarak kaldırımda yaralı yatan kişinin kafasına sıkıyor.

Saldırganlardan tekbir sesi duyulurken, sivillerin panik halinde kaçıştığı görülüyor.

İŞTE DÜNYAYI DEHŞETE DÜŞÜREN OLAYIN İNANILMAZ GÖRÜNTÜSÜ

HZ. MUHAMMED KARİKATÜRLERİ YAYIMLANMIŞTI

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo iki yıl önce, Hz. Muhammed'le ilgili karikatürler yayınlamış ve söz konusu karikatürler dünya çapında büyük tepkiye neden olmuştı. Karikatüre gösterilen tepki nedeniyle Fransa, 20 kadar ülkedeki diplomatik temsilciliklerini ve diğer resmi kuruluşlarını geçici süreliğine kapatmıştı.

SALDIRIDAN İKİ SAAT ÖNCE IŞİD LİDERİNİ ÇİZDİLER

Bu arada, mizah dergisi Charlie Hebdo'nun resmi Twitter hesabından olayın yaşandığı saatlerde paylaşılan bir karikatür dikkatleri çekti.

Derginin hesabından yaklaşık iki saat önce paylaşılan karikatürde, terör örgütü IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi olarak çizilen bir karakter ve "Herkese sağlık dolu bir yıl diliyorum" sözleri yer alıyor.