BIST 9.916
DOLAR 32,43
EURO 34,78
ALTIN 2.433,16
HABER /  GÜNCEL

Fransa'nın aradığı kadın İstanbul'a mı geldi?

Fransa'nın başkenti Paris'te market baskını zanlılarından Hayat Boumeddine'nin İstanbul üzerinden Suriye'ye geçtiği ileri sürüldü.

Abone ol

Fransa’nın başkenti Paris’te önceki gün bir polisi öldüren ve dün de Musevilere ait bir marketi basarak dört kişinin ölümüne yol açtıktan sonra polis operasyonu sonucu ölü ele geçirilen Amedy Coulibaly'nin polis tarafından aranan sevgilisi Hayat Boumeddine’nin Suriye’ye gittiği iddia edildi.

BFM televizyon kanalı, polisinin her yerde aradığı genç kadının 2 Ocak’ta ülkeyi terk ettiğini ve Madrid üzerinden İstanbul’a ve oradan da Suriye’ye geçtiğini duyurdu.

Haberde, Türk gizli servisinin, genç kadının 8 Ocak’ta Türkiye’den Suriye’ye geçiş yaptığı yolunda Fransız yetkililere bilgi aktardığı da belirtildi. Genç kadının, 9 Ocak tarihi için İstanbul ve Madrid dönüş bileti olmasına rağmen, bu uçağa binmediği de kaydedildi.

Konu ile ilgili AA muhabirine konuşan İçişleri Bakanlığı’nın bir sözcüsü, şu anda bu gelişme ile ilgili bir yorum yapmak istemediklerini söyledi.

27337869.20150110205500.jpg

CHARLIE HEBDO BASKINIYLA BAĞLANTISI VAR

Fransız gizli servisi, genç kadının, polis operasyonu ile ele geçirilen sevgilisinin terör saldırısı hazırlığına yardımcı olduğu değerlendirmesinde bulunuyor.

Fransız savcı François Molins, dün düzenlediği basın toplantısında, Musevi marketini basan saldırganla, Charlie Hebdo dergisine silahlı saldırıyı düzenleyen Said ve Şerif Kouachi arasında yakın ilişki olduğunu belirtmiş ve polis tarafından aranan 26 yaşındaki Hayat Boumeddine’nin, yine polis operasyonu ile öldürülen Şerif Kouachi’nin kız arkadaşı Izzana Hamid ile geçen yıl yaklaşık 500 telefon görüşmesi yaptığının belirlendiğini söylemişti.

27337870.20150110205533.jpg

İngiliz Daily mail gazetesi çiftin plajda çekilmiş bir fotoğrafını ve Boumedienne’nin radikalleştikten sonra çarşafa girdiğini kanıtlayan fotoğraflarını yayımladı.

27337876.jpg