BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.402,55
HABER /  DÜNYA

Fransa'dan Suriye'ye kutu kutu yardım

Fransa, insani yardım programı çerçevesinde Ürdün'ün ez-Zateri kampında iskan edilen Suriyelilere 80 ton tıbbi yardım gönderdi.

Abone ol

Fransa'nın Amman Büyükelçisi Corinne Broseh, yaptığı açıklamada, Fransa'nın gönderdiği insani yardımların, Suriye halkı ve özellikle Esed rejiminin uyguladığı şiddete maruz kalan mağdurlarla dayanışma mesajını taşıdığını ifade etti.

Yardım malzemelerin dağıtılmasını denetlemek amacıyla doktorlar ve askerlerden oluşan 85 kişilik personelin, ez-Zateri kampında görev alacağı bildirildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ile Ürdün Kralı Abdullah, Suriyeli sığınmacılara insani yardımla ilgili iki ülke arasında yapılacak işbirliği konusunda bir telefon görüşmesi yapmış ve görüşmenin ardından Paris'in Ürdün'deki sığınmacılara tıbbi yardımda bulunacağı belirtilmişti.

Ürdün Sağlık Bakanlığı da kamplarda iskan edilen sığınmacılar arasında bulaşıcı hastalıklara karşı tıbbi testler ve tahliller yapılması gerektiğini ve bu çalışmaların da yaklaşık 43 milyon dolara mal olmasının beklendiğini duyurmuştu.

Suriye'deki çatışmalardan en fazla etkilenen ülkelerden Ürdün'de resmi olmayan rakamlara göre 175 bin ila 200 bin arasında Suriyeli bulunuyor.