BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Fransa'da El Kaide'ye büyük operasyon

Fransız polisi, 10 gün içinde öldürülen 7 kişinin sorumlusunu buldu. Elkaide'ye düzenlenen operasyon an be an kamerelara yansıdı

Abone ol

Fransız polisi, Toulouse şehrinde son 10 gün içinde dördü Yahudi yedi kişinin öldürüldüğü saldırıların şüphelisini yakalamak için kentteki bir eve operasyon düzenliyor.

Yerel saatle 03.00'te başlayan operasyonda polisle şüpheli arasındaki saatler süren müzakereler halen devam ediyor.

İŞTE NEFES KESEN OPERASYONDAN İLK GÖRÜNTÜLER...

 Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant, Croix-Durade semtindeki evi kuşatan güvenlik güçleriyle 24 yaşındaki şüpheli arasındaki çatışmada iki polisin yaralandığını söyledi.

Gueant, zanlının, Pazartesi günü Toulouse'daki bir Yahudi okulunda öldürülen dört kişiyi, Fransa'nın ülke dışındaki askeri faaliyetlerinin ve Filistin'de hayatını kaybeden çocukların intikamını almak için vurduğunu söylediğini ifade etti.

Pakistan ve Afganistan'da bir süre kaldığını belirten gencin, geçen hafta Kuzey Afrika kökenli üç Fransız askerin öldürüldüğü iki saldırıdan da sorumlu olduğu düşünülüyor. Üç saldırının da motosikletle ve aynı silahla gerçekleştirilmesi, faillerinin aynı olabileceği şüphesini uyandırmıştı.

EL KAİDE BAĞLANTISI

Gueant, Cezayir asıllı Fransız vatandaşı olduğu bildirilen şüphelinin, kapıdan konuştuğu özel polis kuvvetlerine, kendisini El Kaide üyesi ve Selefi olarak tanıttığını belirtti.

Fransız bakan, "Polisin eve varmasının ardından şüpheli kapıya ateş etti. Çatışmada bir polis memuru dizinden vuruldu, bir diğeri de hafif yaralandı" dedi.

AFP'ye konuşan polis kaynakları, şüphelinin isminin Muhammed Merah olduğunu ifade etti.

PAZARLIKLAR SÜRÜYOR

Yerel saatle 03.00'te başlayan operasyonda şu dakikalarda polisle şüpheli arasındaki müzakereler sürüyor. Fransa İçişleri Bakanı Gueant, pencereden bir tabanca atan şüphelinin, öğleden sonra teslim olacağını söylediğini belirtti. Ancak Gueant, zanlının elinde birden fazla silah bulunduğunu söyledi.

Le Figaro'nun bildirdiğine göre, polis, şüphelinin evin içinde nerede olduğunu kızılötesi bir tarayıcı kullanarak görebiliyor.

Bölgedeki AFP muhabiri, operasyonun sürdüğü dakikalarda evin yakınlarında patlama sesi duyulduğunu bildirdi.

Fransız basını, operasyondan önce zanlının iki erkek kardeşinin gözaltına alındığını belirtti.

PARİS'TE PATLAMA

Toulouse'daki operasyonun gerçekleştirildiği saatlerde başkent Paris'te bulunan Endonezya büyükelçiliği önünde el yapımı bir bombanın patladığı bildirildi.

Bu sabah erken saatlerde gerçekleştiği belirtilen olayda can ve mal kaybı olmadığı açıklandı. Görgü tanıkları, üç adamın büyükelçilik önüne bir paket bıraktığını gördüklerini söyledi.

Paketin, fark eden bir kişi tarafından, binanın 10 metre kadar uzağına götürüldüğü, patlamanın ondan sonra olduğu belirtildi.