BIST 9.998
DOLAR 32,37
EURO 34,91
ALTIN 2.395,22
HABER /  DÜNYA

Fransa rezillikten dönmüyor

Fransalı Sosyalistler, soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifinin arkasında olduğunu yineledi.

Abone ol

Fransa'da ana muhalefetteki Sosyalist Parti Genel Sekreteri François Hollande, partisi adına meclis genel kuruluna sunulan sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifinin arkasında olduğunu yineledi.

France Culture radyo kanalının sorularını yanıtlayan Hollande, ''parlamentoların, tarihi konularda yasa yapmasının yanlış olmadığını'' iddia etti. Fransa'da bir süre önce gündeme gelen ve ''parlamentoların tarihi
yazamayacağı'' yolundaki görüşlerin hatırlatılması üzerine Hollande, parlamentoların da tarihi konular hakkında görüş belirtmesinde garipsenecek bir durum olmadığını iddia etti ve Fransa parlamentosunun, daha önce de tarihi olaylarla ilgili kararları olduğunu söyledi.

Geçen hafta meclis hukuk işleri komisyonunda reddedilen yasa teklifi, 18 mayıs tarihinde genel kurul oturumuna gelecek. Teklifin yasalaşması için senatoda da kabul edilmesi gerekiyor. Yasa teklifinin kabul edilmesi, sözde soykırımı inkar edenler hakkında 45 bin Avro para ve bir yıl hapis cezası talep edilmesine olanak sağlayacak. Fransa Parlamentosunun 2001 yılında sözde soykırımı resmen tanıdığını beyan eden bir yasayı kabul etmesi, Paris ile Ankara arasındaki diplomatik ilişkilerde ciddi gerginlik yaratmıştı.

AA