BIST 10.939
DOLAR 32,22
EURO 35,06
ALTIN 2.451,79
HABER /  SPOR

Formüle uymayan fener ne yapacak?

Futbol Federasyonunun 6+1 formülü kabul edildi. Peki Fener ne yapacak?

Abone ol

Futbol Federasyonu yönetim kurulu, yabancı sayısını 6+1 olarak belirledi. Başkan Haluk Ulusoy’un “Yabancı sayısı 6+1 olsun” önerisini diğer yönetim kurulu üyeleri de oybirliği ile kabul etti. Fenerbahçe, sınırın kaldırılmasını, Ankaragücü 6+2 formülünü, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ile Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat ise 6 yabancı ile devam edilmesini istiyordu.

Başkanvekili Affan Keçeci, Yönetim Kurulu’nun yaklaşık 6 saat süren Trabzon’daki Haluk Ulusoy Tesisleri’ndeki toplantısının ardından yaptığı açıklamada “Bundan böyle 18 kişilik müsabaka kadrosunda 7 yabancı futbolcu bulunmasına, bunun altısının sahada bir tanesinin ise daha sonraki değişikliklerde kullanılabilme imkanına karar verdik.

Yani altı yabancı sahada yer alırken diğer yabancı 18 kişilik kadroda bulunabilecek” dedi. Keçeci, 18 kişilik kadroda, kulübüne tescil edildiği tarihten en az 2 yıl süre geçmiş 1985 ve daha sonra doğumlu en az bir futbolcunun yer almasını mecburi hale getirdiklerini sözlerine ekledi. Fenerbahçe’nin resmi internet sitesinde karar, “Gecikmeli toplantıdan 6+1 çıktı” başlığı ile verildi.

Fenerbahçe, 16 Eylül 2000’deki Beşiktaş maçında 5+1 kuralını ihlal etmiş, sahada 6 yabancı ile mücadele edince 3-0 hükmen mağlup ilan edilmişti.

Federasyonun bu kararından yine en çok F.Bahçe etkilenecek. Sarı-Lacivertliler’in kadrosunda Roberto Carlos, Alex, Kezman, Lugano, Edu, Deivid, Appiah ve geçen sezon Bursa’da kiralık oynayan De Souza olmak üzere 8 yabancı var.

De Souza’nın gönderilmesine kesin gözüyle bakılırken, yeni transfer için Deivid de topun ağzında.

G.Saray’da Song, Tomas, Linderoth, Bouzid, Lincoln ve Carrusca olmak üzere 6 yabancı var.

Sarı-Kırmızılılar’a bir yabancı daha transfer hakkı doğdu.

Delgado, Tello, Cisse, Ricardinho ve Bobo olmak üzere 5 yabancısı bulunan Beşiktaş ise 2 yeni transfer yapabilir.