BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,79
ALTIN 2.435,00
HABER /  GÜNCEL

'Türbanını çıkarmayan eşini boşa!'

Eski Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç Türkiye'yi yönetmek isteyen siyasetçileri, türbanını çıkarmayan eşlerini boşamaya çağırdı.

Abone ol

'Milliyetçi değilseniz vatan hainisiniz' diyen Kılınç, eşinin türban takması nedeniyle Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin uygun olmayacağını söyledi. Emekli Orgeneral, Türkiye'yi yönetmek isteyen siyasetçileri, türbanını çıkarmayan eşlerini boşamaya çağırdı.

Ankara'da yayımlanan siyasi haber dergisi Yeni Çizgi'ye bir röportaj veren eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, tartışmalara yol açacak yadırgatıcı sözler etti. Milliyetçilik kavramına değinen ve Atatürk milliyetçiliğinin ülkesini sevmekten başka bir ayrım gütmediğini söyleyen emekli Orgeneral Kılınç, 'Milliyetçi değilseniz vatan hainisiniz' suçlamasında bulundu.

'Tayyip Erdoğan Köşk'e çıkabilir mi?' sorusu üzerine Kılınç, 'Çıkabilir tabi, ama çıkmaması uygundur. Baktığımız zaman yasal olarak hiçbir engel yok' dedi. Kılınç, 'Peki eşi Emine Erdoğan, türbanından dolayı kamusal alanı ihlal etmiş olur mu?' sorusuna ise şöyle yanıt verdi:
'İşte o yüzden diyoruz, çıkmaması uygundur diye. Ben bir tarihte birilerine, 'Eğer eşleriniz sizi dinlemiyorlar da dini inancımızdır falan diyorlarsa, boşayın' dedim. Yani siz kendinizi illa siyaset yapmak, illa Türkiye'yi idare etmek istiyorsanız, o takdirde boşanmanız gerekiyorsa boşanırsınız tabii.' İşte eski MGK Genel Sekreteri Kılınç Paşa'nın verdiği
röportajdaki değerlendirmelerden inciler:

SEZER TANRI'NIN LÜTFU

Bu Meclis'in seçeceği Bumhurbaşkanı benim nazarımda sıkıntı yaratır. Dolayısıyla bu Meclis'in değil, yenilenmiş bir Meclisin Cumhurbaşkanı'nı seçmesinde hayır vardır. Şu andaki Cumhurbaşkanımız, Türkiye için son derece önemli bir sigortadır. Tanrı'nın lütfudur adeta.

ULUSU DÜŞÜNEN DİNOZOR

Bizler dinozorlarız. Çünkü, ulusun çıkarlarını düşünüyoruz. Diyoruz ki, AB ile müzakarelerde başımız önde olmasın, başımız dik olsun. Kendi ulusal çıkarlarımıza en ufak bir sıkıntı getirecek bir tutum içinde olmayalım. Bizi bu şekilde kabul etsinler, bu şekilde girelim.

KRALİÇE'YE KARIŞIYOR MUYUZ!

Cumhuriyetin ilk yıllarından beri TSK, Atatürk ilkeleri konusunda hassastır. Dolayısıyla bizi bu yönümüzle yıpratacaklar, bu yönünüzle Avrupa'ya benzetecekler. Onlarda tabii, silahlı kuvvetlerin yapısı çok değişik. Genelkurmay Başkanları, Milli Savunma Bakanlığı'nın bir yardımcısı gibi. Bizde öyle değil. Biz değişik bir milletiz. Aynı yapılanma Türkiye'den beklenemez. Ben onların krallık ve kraliçeliklerine bir şey demiyorum. Nasıl oligarşik yapılar hala muhafaza ediliyorsa ve biz onları sorgulamıyorsak, onların da gelip bize bunları dayatmaları yanlış.

RADİKALİZMİ NATO UYDURDU

NATO'nun ayakta kalabilmesi ve Batı dünyasının ortak hareket edebilmesi için İslam fundamentalizmi ortaya atıldı.

Kaynak: