BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

DSP hesap soracak!

Galataport ihalesi, Başbakan Erdoğan'ın başını hayli ağırtacağa benziyor. CHP Gensoru hazırlığında. DSP lideri Sezer ise, Demirel'in yıllar önceki sözü ile seslendi:

Abone ol

 DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan’ın, Galataport ihalesinin verildiği yabancı grup yetkilileriyle önce görüştüğünü kabul etmediğini, sonra “Görüştüm ne olmuş?” dediğini belirterek, “Başbakan suçluluk psikozu içinde. Bu, suçlu olarak yakalanmanın göstergesi. Çünkü, halkın malını peşkeş çektiği belli olmasın diye görüştüğünü saklıyor” dedi.

 

            Adıyaman’da, Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen mitingde binlerce kişiye seslenen Sezer, “Hükümet için sonun başlangıcı gözüktü” diye konuştu. Kimsenin yaptığının yanına kâr kalmayacağını belirten Sezer, Başbakan’ın yolsuzluklardan hesap soracağını söyleyerek iktidara geldiğini, ama kimseden hesap soramadığı gibi, kendisinin hesap sorulacak duruma düştüğünü anlattı. Hesabı, ancak hiç kimseye diyet borcu bulunmayanların, tertemiz olanların sorabileceğini vurgulayan Sezer, “Hesabı Demokratik Solcular sorabilir. DSP hesap sormaya geliyor” dedi.

 

            Başbakan’ın Amerika’ya gittiğinde Başkan Bush’un terörle ilgili olarak kendisine “Sizin sorununuzu Talabani’ye ilettim. Gidin onunla konuşun” dediğini anımsatan Sezer, “Türkiye’yi Talabani’ye muhtaç edenlerden bu ülkeyi kurtarmamız gerekiyor” diye konuştu.    Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü:

           

“Bizi, bölmek isteyenler var. Bizi, Kürt-Türk diye, Alevi-Sünni diye bölmek, yüreğimizi bölmek demektir. Bu ülkede dünyanın hiçbir ülkesinde olmadığı kadar kültür derinliği ve zenginliği var. Ta Helen’den, Miken’den, Pers uygarlığından, Selçuklu’dan, Osmanlı’dan, bu topraklarda yaşamış Hititler’den, Asurlar’dan bu yana, o kültürlerden de yeni özler alarak kültürel birikimini genişletmiş, derinleştirmiş bu ülkenin insanlarını birbirinden ayıramayacaklar. Bizi ayırmak isteyenler hüsrana uğrayacaklar.”

 

Sezer, Türkiye'nin AKP Hükümeti’nden bir an önce kurtarılması gerektiğini, ilk seçimde bunu kendilerinin başaracağını söyledi. Hükümetin AB'ye üyeliği savunmakla birlikte Türkiye'yi Avrupa'dan uzaklaştırdığını vurgulayan Sezer, ''Türkiye'yi AB'den kopardılar. Şimdi de Türkiye'den başka şeyler koparmak istiyorlar. Kıbrıs, Türkiye'nin elinden alınmak isteniyor'' dedi. Sezer, alandaki bir grubun ''Başbakan istifa'' diye bağırması üzerine, sözlerini şöyle sürdürdü:

   

''Bildiğiniz gibi bizim Başbakanımız padişahlık özentisi içerisinde. Başbakan, istifa etmek bir yana Türkiye'yi tek başına idare etmek istiyor. Türkiye'nin en büyük barajı burada, topraklarınızı sulayamıyorsunuz. Tütüne kota uygulaması nedeniyle zor durumdasınız. Bu Başbakan 'Tütüne kota mı konulur?' diyerek iktidar oldu. Siz de yapılacak ilk seçimde tütüne konulan kotayı unutmayacak ve bu Başbakana kota koyacaksınız. Onu sandıkta boğacaksınız.''

   

Sezer, Türk çiftçisinin büyük sıkıntı yaşadığını, toplumun hiçbir kesiminin halinden memnun olmadığını anlattı. Açık hava toplantısı öncesinde Gerger ilçesine giden Sezer, DSP İlçe Başkanı Halil Aslan'ın oğlunun sünnet düğününe katıldı.

 

YOLSUZLUK, EKONİMİYİ YOKSULLUĞA İTİYOR

 

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Adıyaman’ın Besni ilçesinde dün yaptığı açıklamada da yolsuzluklara değindi ve yolsuzlukların, Türkiye ekonomisini yoksulluğa ittiğini belirtti. Son günlerde ülke gündeminde bulunan ihalelerle ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yöneltilen sorulara kaçamak cevaplar verdiğini vurgulayan Sezer, ''Başbakan 'Davos'ta yabancı işadamıyla görüşmedim' dedi. Fakat daha sonra 'Görüştüm' dedi. Başbakan herkesle görüşebilir. Bu görüşmelerde hukuk dışı bir konu ele alınmamışsa bunu herkese açıklayabilir'' dedi.

   

AKP Hükümeti’nin son zamanlarda yaptığı ihalelerde büyük sorun olduğunu ifade eden Sezer, ''yapılan ihalelere giren isimlerin aynı olduğunu ve bu ihalelere girenlerin Başbakan Erdoğan ile önceden kapalı kapılar ardında görüştüğünü'' anlattı. Sezer, açıklamasını şöyle sürdürdü:

   

''Özelleştirmeler yanlış rotaya sokuluyor. TELEKOM 2 yıllık kârı karşılığında ihale edildi. İhaleyi alan adam cebinden hiç para çıkmadan altın yumurtlayan ve stratejik kuruluşumuz olan TELEKOM’u eline geçirdi. Galataport ihalesi 3 yıl ödemesiz, 49 yıl ödemeli olarak bedavaya verildi. Başbakan ihaleler konusunda dikkatli adım atmalı ve ülkenin geleceğini birilerine yok yere hibe etmemelidir.''

   

''Ermeni konferansı'' ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Sezer, ''Bu hükümet döneminde AB bahane edilerek ülkemizin önüne birçok yeni dayatma konuluyor. Ne yazık ki bu hükümet, dayatmalar karşısında durmak yerine sanki dayatmaları kabullenir durumdadır'' diye konuştu. Ülkede yeni azınlıklar yaratılmaya çalışıldığını belirten Sezer, sözde Ermeni soykırımı iddialarının kabul edilecek tarafının bulunmadığını bildirdi.

   

Zeki Sezer, ''7. Besni Eğitim Bayramı'' dolayısıyla Hükümet Konağı'nda dün düzenlenen törende yaptığı konuşmada da, Besni'de eğitim adına düzenlenen bir festivalde bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Geleceğin, ancak düzgün ve çağdaş eğitimle düzenlenebileceğine işaret eden Sezer, Türkiye'de genç nüfusun çok fazla olması nedeniyle eğitimin 8 yıl ile ve yaşla sınırlı tutulmaması gerektiğini belirtti. Kültürel değerlere bağlı, laik ve çağdaş bir eğitimin esas olması gerektiğini vurgulayan Sezer, şunları ekledi:

 

''Türkiye'de eğitim gören nüfus, dünyada birçok ülke nüfusundan çok fazla. Onlarla karşılaştırma bile yapmadan eğitime gereken önemi vermeliyiz. Dünyada tek olan Eğitim Bayramı’nı kutlayan Besnililer, ne kadar övünseler azdır.''