BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,08
ALTIN 2.467,72
HABER /  GÜNCEL

Dicle: DTP Öcalan'ın partisi

DemokratikToplum Partisi Koordinasyon Kurulu Üyesi Hatip Dicle, bölücübaşı Abdullah Öcalan yönergeleri doğrultusunda örgütlendiklerini itiraf etti.

Abone ol

DEMOKRATİK Toplum Partisi (DTP) Koordinasyon Kurulu Üyesi Hatip Dicle, bölücübaşı Abdullah Öcalan yönergeleri doğrultusunda alttan üste bir örgüt çalışması başlattıklarını belirterek, "DTP bütün Kürtleri içinde barındıran bir cephe partisidir" dedi.

Kürt internet sitesi ’Galawej’de yer alan habere göre, Londra’da ’Türkiye ve demokrasi mücadelesinde Kürtler’ konulu bir toplantıda konuşan Dicle, avukatlarıyla görüşmesinde örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle Öcalan’a verilen 20 günlük hücre cezasını "Kürtlere hakaret" olarak değerlendirdi. Hatip Dicle, Türkçe yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

YENİ STRATEJİ

Yerel seçimler biz aydınların yanlışları nedeniyle halkta bir kırılma yarattı. Çünkü halka ’Demokrasi uygulayacağız, adayları siz belirleyeceksiniz’ denilmişti. Merkez yöneticiler bu eğilimi dikkate almadı. Halkta kadrolara karşı güvensizlik oluşmuştu. Biz cezaevinden çıktığımızda bunun farkına vardık. Bu kadar bedel vermiş bir halk yukarıdan talimatlarla yönetilemez. Eski başkanların oluşturduğu koordinasyon kurulunda bu konuda anlaştık. Sayın Öcalan’ın da yönergeleri doğrultusunda alttan üste bir örgüt çalışması başlattık. DTP bütün Kürtleri içinde barındıran bir cephe partisidir. Bu parti içinde Öcalan’ın görüşlerine saygı duymayanlar da yer alabilir. Fakat bir şey isteriz: Saygı."

Kürt sorununun çözümü için merdivenleri adım adım çıkacağız. Geçmişte Kürt örgütleri ’bağımsız bir Kürdistan’ derdi. Gelinen noktada hak olarak bunu savunmak farklı, bunu elde etmek farklı bir şeydir. Önderliğin, başkanın (Öcalan’ın) ayağı yere basan projeler oluşturmak istemesi de böyledir. Ulaşılabilecek hedeflerimiz olmalı.

TÜRKİYELİLİK

Kürt sorununun temelinde üst kimlik var. Türkiyelilik, toprağa dayalı, ama kan bağına, etnisiteye bağlı olmayan bir üst kimliğe hazırız. TC vatandaşlığına hazırız.

Haber : İhsan DÖRTKARDEŞ
Kaynak :