BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ailton: İnönü'de büyü var!

Bundesliga’nın en büyük kulüplerinden Hamburg’a transfer olan Brezilyalı golcü Ailton Gonçalves Da Silva, giderayak bomba gibi açıklamalarda bulundu!

Abone ol

Kötü sonuçların sorumlusu eski antrenörümüz Rıza Çalımbay’dır. Onun yüzünden en kolay maçlarda bile zorlandık. İnönü Stadı’na çıkınca, sanki birileri büyü yapmış gibi ayaklarımız dolanıyordu.

ALMANYA’nın en büyük kulüplerinden Hamburg’a transfer olan Ailton Gonçalves Da Silva, Beşiktaş’ta başarılı olamayışının nedenlerini Hürriyet’e anlattı. Türkiye’ye büyük umutlarla geldiğini ancak umduğunu bulamadığını söyleyen Brezilyalı futbolcu, kendisinin ve takımın başarısız olmasının en önemli nedeninin Rıza Çalımbay olduğunu ileri sürdü. Ailton, şunları söyledi:

Hep ilk 11 oynamıştım

"Beşiktaş’a geldiğimde fizik ve moral yönünden iyi durumdaydım. Fakat, sezon başındaki teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, hazır olmadığımı ve sistemine uymadığımı gerekçe göstererek, beni yedek bıraktı. Bu, benim hiç alışık olmadığım bir şeydi. Zira, Beşiktaş’tan önce forma giydiğim bütün takımlarda sürekli ilk 11’de oynuyordum. Beşiktaş’ta böyle bir muamele görünce doğal olarak şoke oldum. Rıza Çalımbay, sadece yedek bırakmakla kalmadı, başı sıkışınca beni, Sergen’i ve takımın diğer tecrübeli oyuncularını taraftara şikayet etti. Rıza Çalımbay beni bitirmek istedi ama bitmedim. Bütün bunların üstüne İnönü Stadı’ndaki maçlarda taraftarların protestoları eklenince, başarılı olamadık.

Suçlu Rıza Çalımbay

Beşiktaş Kulübü, idari yapı yönünden Avrupa standartlarında. Başkanımız Yıldırım Demirören ve yöneticiler her zaman bana yardımcı oldular. Bu yönden yüzlerini güldüremediğim için çok üzgünüm. Ama kötü sonuçların suçlusu biz futbolcular değil, kalabalık kadroyu yönetemeyen eski antrenörümüzdür. Başarısızlıkta psikolojik faktörler büyük rol oynadı. Konsantrasyon eksikliği yüzünden bırakın gol atmayı, sahada yürüyemiyorduk bile. En kolay maçlarda bile zorlanıyorduk. İnönü Stadı’na çıkınca, sanki birileri büyü yapmış gibi ayaklarımız dolanıyordu.

Beşiktaş taraftarı dünyanın en iyi taraftar grupları arasında. Fakat, başarısızlığa tahammülleri yok. En küçük bir başarısızlıkta hemen başkanı ve yönetimi protesto ediyorlar. Ama protesto ettikleri adres yanlış.

Sistem yanlış

Sahada başkan ve yönetim oynamıyor. Kenar yönetim ne emrediyorsa futbolcular onu uyguluyor. Sezon başındaki antrenörümüzün yanlış sistemi Beşiktaş’ı hedeflerinden uzaklaştırdı. Beşiktaş taraftarı Tigana’ya inansın, güvensin. Tigana çok iyi bir teknik direktör. Sabır gösterilirse takımı mutlaka şampiyonluklara taşıyacaktır.

Haber : İsmail ER
Kaynak:
www.hurriyet.com.tr