BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.433,26
HABER /  GÜNCEL

Sarıkamış Davos olabilir mi?

Sabah yazarı Mahmut Övür bugün ortaya bir öneri attı. Övür, "Sarıkamış Davos olabilir mi?" diye soruyor.. Coğrafi yapıya bakıldığında Sarıkamış'ın eksiği yok fazlası var..

Abone ol

Bu öneri, Sabah Yazarı Mahmut Övür'e ait..Övür böye bir öneride bulunuyor ama önerinin içi boş değil.. Övür, önerisinin içini şu sözlerle dolduruyor:

"Aslında aralarında çok benzerlik var. Davos, İsviçre'nin küçük bir kasabası. Aynı zamanda kayak merkezi.

Sarıkamış da Kars'a bağlı küçük bir ilçe. Davos'la kıyaslandığında büyük bile sayılabilir. Sarıkamış'ta da kayak merkezi var. Hatta dünyanın en iyi kayak pisti ve karı Sarıkamış'ta.

Ancak Davos'u Sarıkamış'tan ayıran en önemli fark, dünyanın önde gelen liderlerinin, siyasetçilerinin, işadamlarının ve ekonomi uzmanlarının katıldığı Dünya Ekonomik Forum Toplantıları'nın orada yapılması.
1970'te ekonomi öğrencisi Alman Klaus Schwap tarafından amatörce başlatılan toplantılar, yıllar içinde dünya gündeminin ele alındığı en önemli zirvelerden biri haline geldi.

Peki Sarıkamış, Türkiye'nin Davos'u olabilir mi?
Kafkasya ve Rusya'nın burnunun dibinde olması, hatta Ortadoğu ve ön Asya'ya yakınlığı düşünüldüğünde hiç de yabana atılacak bir fikir değil.

Bu coğrafi konumuna uygun beş yıldızlı otelleri de var, uçakla ulaşımı da kolay. Ayrıca geleceğe yönelik yeni yatırımların temeli de atıldı."

Övür'ün Davos ili Sarıkamış kıyaslaması müthiş.. Kıyaslamaya bakıldığında Sarıkamış'ın Davos'tan fazlası var, eksiği yok..

Sonuç olarak akla şu sonu geliyor:

Neden olmasın..?

Bu konuda yapılacak birkaç girişim, Sarıkamış'ı Türkiye'nin Davos'u yapmaya yeter de artar bile..

Mahmut Övür'ün yazısının tamamını okumak için