BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.469,37
HABER /  GÜNCEL

İşte kaçırılan polisin ilk fotoğrafları

Terör örgütü PKK tarafından 9 Ekim'de kaçırılanh polis memuru Hakan Açıl'ın ilk kez fotoğrafları yayınlandı. Açıl, "Kırandı gibi ben de aileme kavuşmak istiyorum" dedi.

Abone ol
     
PKK tarafından 9 Ekim tarihinde kaçırılan polis memuru Hakan Açıl, "Coşkun Kırandi gibi İnsan Hakları Derneği aracılığıyla aileme kavuşmak istiyorum" dedi.
     
Fırat Haber Ajansı (ANF), 9 Ekim’de kaçırılan polis memuru Hakan Açıl ile ilgili haber yayınladı. Habere göre Açıl, sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Bünyem iyi.
     
Coşkun Kirandi gibi İnsan Hakları Derneği aracılığıyla aileme kavuşmak istiyorum. Sağlığım iyi, psikolojim biraz etkilendi" dedi. Açıl, kaçırılışını ise şöyle anlattı:
     
"O gün yol kapanmıştı. Araçla gidiyorduk, Cizre’ye doğru. Geçici köy korucuları sandım, asker kıyafetliydiler. Kaza var zannederek, yardımcı olmak amacıyla polis olduğumu söyledim. Onlar da üzerime silah doğrultular, arabadan indirdiler. ’Silahın var mı, silahını ver’ dediler.
     
Silahımın yanımda olmadığını söyledim. Yanımda kız arkadaşım vardı. Ona zarar gelmesini de istemedim. Onlarla gitmek zorunda kaldım.".
     
Açıl, kaçırıldığında polis memuru olduğu için öldürüleceğini düşündüğünü söyledi. Açıl, kısa bir süre sonra bırakılacağının ve sivil toplum örgütlerinin kendisini gelip alabileceğinin söylendiğini kaydetti. Polis memuru Açıl "Aileme kavuşmak istiyorum, onları çok özledim. Başka bir şey demiyorum" diye konuştu.
     
Ajans, Açıl’ın fotoğrafını da yayınladı.