BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Fogg'un desteklediği ajansın hatası

Hürriyet'ten Yalçın Doğan, bu hata yüzünden gazetesininn okurlardan özür dilemek zorunda kaldığını yazdı.

Abone ol

Hürriyet yazarı Yalçın Doğan, BİA ajansının sandıktan 25 kadın aday çıktı haberinin yanlış olduğunu aslında 15 kadın adayın çıktığını yazmış. Bu haber yüzünden okurların ve adayların tepkisini aldıklarını belirten Doğan, bu ajansın zamanında Karen Fogg tarafından desteklendiğini belirtti.

Bu olaydan yola çıkan Doğan ajansı ve kurucusunu şu şekilde eleştiriyor.

Yeni seçilen başkan telefonda feryat figan:

‘Kardeşim beni bugün kadın adaylar arasında göstermişsiniz!.. Kardeşim, ben erkeğim, erkek!..’

Bir, üç, beş, telefonların arkası kesilmiyor. Hürriyet Yazı İşleri’nin dün başı dertte!.. Erkek başkanlar Hürriyet’in dünkü haberinde kadın gösteriliyor!.. Hafif bir isim karışıklığı!..

Hürriyet’in dün siyasal haberlerinde bir başlık dikkat çekiyor: Sandıktan 25 kadın başkan çıktı. Öyle ya, sürekli olarak kadın adayların azlığından şikayet edilirken, aslanlar gibi 25 kadın başkan seçiliyor.

BİA AJANSI

Adı pek bilinmeyen bir haber ajansı. Ama, Avrupa Birliği bu ajansı iyi biliyor. Çünkü, paralar oradan geliyor. Ya da ajansın kuruluşu sırasında, ilk paranın oradan geldiğini herkes biliyor.

Adı iyi bilinen bir gazeteci arkadaşımız Nadire Mater. Türk basınına yönelik eleştirileri, hatta biraz daha ileri gidersek, suçlamalarıyla tanınıyor. Basının haber çarpıttığını savunanlar arasında.

Adı iyi bilinen gazeteci arkadaşımız, adı pek bilinmeyen haber ajansını kuruyor, BİA Ajansı. İşte, fırsat!.. Özgür gazetecilik fırsatı!.. Hürriyet’in dün yayınlanan haberi, bu ajansın haberi!..
Haber yanlış!.. Haberin kaynağı da, BİA Ajansı.

TEK TEK İSİMLER

Dünkü haberde yer alan başkanlardan Ahsen Özçam, Süreyya Gedik, Mukadder Işık, Canan Atasoy, Bilgehan Aksoy, Tansu Kaya, Beyhan Korkut, Nuray Bozyer, Gülcemal Fidan, Şükran Ayker kadın değil, erkek!..

DHA dün sabah bu işle uğraşıyor ve başkanları tek tek arayarak kimin kadın, kimin erkek olduğunu belirliyor. Sonuçta, 25 değil, 15 kadın başkan seçildiği ortaya çıkıyor.
Hürriyet bugün bu hatadan dolayı, okuyucularından ve başkanlardan özür diliyor.

KULAKLARI ÇINLASIN

AB’nin Ankara’daki Büyükelçisi Karen Fogg bir zamanlar ciddi eleştirilere konu oluyor, Türkiye’nin içişlerine fazla karıştığı iddiaları nedeniyle.

O tarihlerde Fogg’dan Nadire Mater’e de belli bir para verildiği basında yer alıyor. Aynı günlerde Mater bu iddiaları doğruluyor.

İşte, o parayla kurulan BİA Ajansı, haberde kadınla erkeği birbirine karıştırıyor. Olabilir!.. Hata yapılabilir!..
Ama, zaman zaman ortaya çıkıp, basın haberleri çarpıtıyor diye, basını suçladıktan sonra, bu gibi basit haberlerde hata yapmak, işte o olmuyor!.. Demek, her yanlış haber, mutlaka çarpıtma olmayabiliyor.
Gitti Karen Fogg’un paraları gitti, özgür gazetecilik uğruna paralar havaya uçtu!.. Yoo, o kadar da değil!..

Bir seferlik basit hatayı, okuyucu affeder!.. Okuyucu, farklı düşünceyi savunan gazetecileri, anında mahkum eden meslektaşlarından daha hoşgörülü!..
Mater’in ajansına başarılar diliyorum!..

dig