BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Foça'da zehir tacirleri kıskıvrak yakalandı

İzmir'in Foça ilçesinde, jandarmanın düzenlediği operasyonda 10 kilogram esrar ele geçirildi.

Abone ol

İzmir'in Foça İlçesinde, suç örgütü kurarak uyuşturucu kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla çeşitli şahıslara yönelik yapılan operasyonlarda, 10 kilogram kubar esrar ve toz esrar maddesi yakalandı.

Üç ay süren teknik takibi sonucunda Foça İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gaziantep'ten uyuşturucu madde getirildiği istihbaratını alarak harekete geçti.

Uyuşturucu madde kullanma, imal, depolama ve ticareti suçlarını işledikleri iddiasıyla tespit edilen şahıslara yönelik planlı operasyon gerçekleştirildi. Yedi ayrı ev ve iş yerine yapılan baskında, 10 kilogram kubar esrar ve toz esrar maddesi ile 1 tabanca, 2 adet çalıntı olduğu belirlenen dizüstü bilgisayar ele geçirildi. Olayla ilgili 20 şüpheli gözaltına alındı.

Uyuşturucu kullanmak ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve uyuşturucu madde kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla Foça İlçe Jandarma Komutanlığında sorguya alınan şüphelilerden E.D., E.S., M.Ö., M.M., M.Y.Ö., T.T. ve E.G. sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonda ayrıca uyuşturucu kullanıcısı olduğu belirlenen 13 kişi serbest bırakıldı.