BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

FLAŞ!ABD Yemen Büyükelçiliği basıldı

Mısır ve Tunus'tan sonra şimdi de Yemen'de protestocular ABD Büyükelçiliği'ni bastı...

Abone ol

Libya'da ABD Büyükelçisi Christopher Stevens'ın ölümüne yol açan "Müslümanların Masumiyeti" adlı filmin isyanı Mısır ve Tunus'un ardından Yemen'e sıçradı. Göstericiler elçilik bahçesine girdi. Yaralılar olduğu belirtiliyor.

GRUBA ETEŞ AÇILDI

Yemen'in başkenti Sana'da Hz. Muhammed'e hakaret eden filmi protesto eden göstericiler, ABD Büyükelçiliği'ne saldırdı. Yemenli güvenlik güçleri, protestocuları ateş ederek durdurmaya çalışıyor.Yemen'in başkenti Sana'da yüzlerce kişi, İslam'a hakaret eden filmi protesto etmek için ABD Büyükelçiliği'ne girmeye çalıştı. Elçilik binasına taş atan göstericiler, pencereleri kırdı.

3.20120913131324.jpg

 

Görgü tanıkları, ABD Büyükelçiliği'nin bahçesine giren göstericileri, güvenlik güçlerinin havaya ateş ederek durdurmaya çalıştığını belirtiyor. Ayrıca çatışma sırasında yaralılar olduğu iddia ediliyor.

DUVARLARI AŞTILAR
AP haber ajansı, bazı göstericilerin duvarları aşarak elçilik bahçesine girdiğini duyurdu. Ancak göstericilerin elçilik binalarına henüz giremedikleri bildirildi.

Yeman'in Washington büyükelçisi, olaylarda ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.

İRAN'DA BAYRAK YAKILDI

İran’ın başkenti Tahran’da da 500 kadar kişi toplanarak filmi protesto etti.

AFP fotoğrafçısının aktardığına göre ABD’nin İran’daki temsilciliğini yapan İsviçre Büyükelçiliği’nin yakınlarında bir araya elen grup “Amerika’ya ölüm” sloganları attı.

Göstericiler filmin yönetmenine de tepki gösterdi.

Protesto sırasında bir ABD bayrağı yakıldı. Protestocular diğer ülkelerdeki gösterilere destek olmak amacıyla Mısır ve Libya bayrakları da taşıdı.

CUMHURBAŞKANINDAN ÇAĞRI

Mısır'da da gösteriler devam etti. Dün gece ABD Büyükelçiliği'ne yapılan saldırı sonrası göstericilerle, güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, halkı barışçıl gösteri yapmaya çağırdı. Mursi, göstericilerin filmi bahane ederek suçsuz insanlara ve elçiliklere saldırmasının yanlış olduğunu söyledi.

BERLİN'DEKİ KONSOLOSLUK BOŞALTILDI

Almanya'nın başkenti Berlin'de Dahlem bölgesinde bulunan ABD Konsolosluğu şüpheli bir paket nedeniyle boşaltıldı.

Alman haber ajansı DPA'ya göre, ABD Konsolosluğu'na bugün bir paket gönderildikten kısa süre sonra 3 kişi "nefes" almakta zorlandıkları şikayetinde bulundu.

Olayı ciddiye alan Alman yetkililer, 50 kişiden oluşan bir yardım ekibini konsolosluğa gönderdi.

Alman itfaiyesinden bir yetkili, "Olayı çok ciddi bir biçimde araştırıyoruz. Bu aşamada başka açıklama yapmak istemiyoruz" dedi.

Olayın günlük postanın alımından sonra meydana geldiği, personelin haber vermesi üzerine konsolosluk binasının boşaltıldığı ve polis ile itfaiyenin özel ekiplerle binaya geldikleri belirtildi.

Gelen postanın içinde şüpheli madde bulunup bulunmadığıyla ilgili ise, açıklama yapılmadı.

NATO AFGANİSTAN'I UYARDI

Taliban’ın, Hz. Muhammed’e hakaret içeren filmin intikamının alınması için militanlarına saldırılarını daha da artırmaları çağrısı yapmasının ardından Afganistan’daki uluslararası güce bağlı askerler uyarıldı.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de açıklama yapan Avustralyalı Tuğgeneral Roger Noble, NATO’nun filmle ilgili muhtemel protesto ve saldırılar için ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerini uyardığını söyledi.

"Yanlış zamanda ve yanlış yerde olma ihtimalini en aza indirmek için gayret ediyoruz" diyen Noble, koalisyonun Afgan halkına, onların dini ve kültürüne saygılı olduğunu ifade etti. Noble, halka yönelik açıklamasında, "Sizlerden anlayış bekliyoruz. Afganistan’a yardım etmek için evlerimizden çok uzakta, burada olduğumuzu hatırlamanızı istiyoruz" dedi.

Afganistan’da Şubat ayında Bagram Hava Üssü’nde Amerikalı askerlerin 315 Kur’an-ı Kerim kopyası ve diğer dini materyalleri yakması sonucu olaylar çıkmış, Amerikan karşıtı protestolarda 30’dan fazla Afgan ve 6 Amerikan askeri ölmüştü.


AYRINTILAR GELMEYE DEVAM EDİYOR...